FlyBosnia ponovno pokreće letove s četiri BiH aerodroma

Autor: Poslovni dnevnik , 02. siječanj 2022. u 22:00
Saudijska kompanija planira unajmiti Airbus A320/PD

Zrakoplovni prijevoznik koji trenutačno nema niti jedan zrakoplov planira unajmiti Airbus A320 i uvesti usluge sa sva četiri BiH aerodroma, u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Mostaru.

Kompanija FlyBosnia ovog proljeća planira ponovno pokrenuti letove nakon gotovo godinu dana, s tim da će se usredotočiti na europske destinacije, a ne na Bliski istok.

Kako prenosi portal Flying Bosnian, zrakoplovni prijevoznik koji trenutačno nema niti jedan zrakoplov planira unajmiti Airbus A320 i uvesti usluge sa sva četiri BiH aerodroma, u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci i Mostaru.

FlyBosnia će usluživati Zürich iz sva četiri grada, kao i Ženevu iz Sarajeva i Mostara, dok će nuditi jednosmjerne letove iz Sarajeva za Beograd i Zagreb, te jednosmjernu uslugu od glavnog grada Srbije i Hrvatske do Mostara.

Većina letova obavljat će se između BiH i Švicarske. Karte su već u prodaji preko lokalnog švicarskog turoperatora, dok bi FlyBosnia svoju prodaju trebala pokrenuti sljedećeg mjeseca.

Letovi trebaju početi 29. ožujka 2022. Ako se budu odvijali kako je planirano, FlyBosnia bi se izravno natjecala sa Swissom na letovima između Züricha i Sarajeva, kao i s Air Serbiom i Croatia Airlinesom na jednosmjernoj operaciji od glavnog grada BiH prema Beogradu i Zagrebu.

Kompaniju FlyBosnia osnovao je Al Shiddi Group iz Saudijske Arabije, koji posluje od 1975. i uključen je u različita područja, od građevinarstva i nekretnina do poljoprivrede i turizma. Saudijska kompanija prisutna je u BiH od 2006.

FlyBosnia je na početku letjela za Saudijsku Arabiju, Kuvajt i Bahrein, koristeći veliku ljetnu potražnju turista iz tih zemalja za letovima prema BiH.

Međutim, kasnije je bezuspješno pokušala usluživati i destinacije u Europi. Na kraju, pandemija koronavirusa dovela je do toga da je zaustavila sve komercijalne operacije, objašnjava Ex-Yu Aviation News.

Komentirajte prvi

New Report

Close