U susjednoj državi građanima daju turističke vaučere vrijedne 100 eura

Autor: Poslovni dnevnik , 20. lipanj 2022. u 14:00
Vaučeri će se dijeliti putem internet platformi kao što su ekupon, kupi.ba i odmoriubih.ba/PD

Za tu svrhu izdvojena su 2 milijuna KM. Rezervaciju će biti potrebno obaviti online.

Na sjednici vlade FBiH održanoj krajem prošlog tjedna donesena je odluka o izdvajanju 5 milijuna KM za pomoć turističkom sektoru. Jedna od odluka je i da će građani koji žele odmor provesti u BiH dobiti 200 KM (oko 100 eura).

Resorna ministrica Edita Đapo objasnila je da će oni koji žele turistički vaučer morati rezervirati uslugu vrijednu najmanje 250 KM. To znači da bi građanin za taj rezervirani iznos platio samo 50 KM jer bi od vlade dobio 200 KM, javlja agencija Fena.

Za tu svrhu izdvojena su 2 milijuna KM. Rezervaciju će biti potrebno obaviti online. “Želimo da građani barem jedan dio svog slobodnog vremena provedu na odmoru. Vaučer u iznosu od 200 maraka dijelit će se putem internet platformi kao što su ekupon, kupi.ba, odmoriubih.ba i drugima koje prodaju turističke pakete unutar Federacije BiH”, dodala je Đapo.

“Ovaj program će trajati dok se ne potroše ta dva milijuna KM, a najkasnije do 31. prosinca. Pomoći ćemo tako građanima i gospodarstvu. Nadam se da ćemo motivirati građane da posjete sve ljepote Bosne i Hercegovine”, istaknula je ministrica turizma.

Vlada FBiH je na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma usvojila program s kriterijima raspodjele sredstava za razvoj turizma, utvrđenih proračunom FBiH za 2022. u ukupnom iznosu od 5,000.000 KM. Obuhvaćeno je pet programa.

Među ostalim, za program podrške iznajmljivačima, a s ciljem unaprjeđenja smještajnih kapaciteta i infrastrukture u kućanstvima i seoskim gospodarstvima u ruralnim predjelima, planirano je ukupno 300.000 KM. Kućanstva trebaju imaju kategorizirane objekte. Također, za sufinanciranje promocije turističkih potencijala FBiH planirano je 500.000 KM.

Komentirajte prvi

New Report

Close