Epic Games gradi razvojni kampus u Novom Sadu

Autor: Poslovni dnevnik , 16. lipanj 2020. u 22:00
Foto: EPIC GAMES

Izgradnja novog radnog prostora u blizini novosadskog sveučilišta novi je korak u ulaganjima kompanije Epic Games u IT zajednicu u Srbiji.

Novosadska IT kompanija 3Lateral, u vlasništvu američke kompanije Epic Games, jedne od vodećih tehnoloških kompanija iz područja interaktivne zabave, kupila je zemljište u samom središtu Novog Sada za izgradnju novog radnog prostora za svoj tim u Srbiji. Zemljište površine 6495 četvornih metara plaćeno je 933,039.225 dinara (oko 8 mil. eura).

Izgradnja razvojnog kampusa, u blizini Sveučilišta u Radničkoj ulici u Novom Sadu, predstavlja sljedeći korak ulaganja kompanije Epic Games u IT zajednicu u Srbiji. Za tri do četiri godine na toj lokaciji radit će stručnjaci na razvoju najnaprednijih tehnologija za cijeli svijet.

Vladimir Mastilović, direktor kompanije 3lateral, rekao je da se ta kompanija bavi interaktivnim medijima, tj. medijima budućnosti za računalno modeliranje i vizualizaciju.

Traže visoko motivirane ljude
“Zbog naglašene interaktivnosti nužno je razumijevanje širokog spektra vještina i znanja, iz umjetnosti, matematike, programiranja, pa čak i psihologije, kako bi se vjerodostojno predstavio jedan digitalni karakter. Blizina sveučilišta nam je važna upravo zbog te multidisciplinarnosti. Želimo proširiti dijalog s akademskom zajednicom Novog Sada i okupiti tim visoko motiviranih ljudi. Tek smo kupili zemljište i očekuju nas projektiranje i izgradnja”, rekao Mastilović.

“Na istom mjestu gdje će niknuti nova industrijska zona i gdje se provodi reindustrijalizacija Novog Sada početkom 20. stoljeća bilo je sjedište kemijske industrije grada. Zatim je ta lokacija postala ogledalo propasti zbog provođenja neodgovorne politike i devastacije objekata. Danas smo na pragu toga da kroz ovu investiciju, odnosno budući IT centar, dobijemo jasne obrise industrije 21. stoljeća koju čine nove tehnologije koje se uklapaju u ovaj dio grada.

8

milijuna eura uložila je IT kompanija 3Lateral u vlasništvu Epic Gamesa u 6500 kvadrata zemljišta u Novom Sadu

Na nama koji smo donositelji odluka je da omogućimo najbolje uvjete i realizaciju projekata koji jamče sigurnu budućnost naših građana. Odluka kompanije 3lateral odnosno Epic Gamesa da svoje poslovanje prošire u našem gradu snažna je poruka da Novi Sad i Srbija imaju svijetlu budućnost. Realnost je takva da ne možete zadržati nove generacije ako im ne osigurate nove, moderne sadržaje i izazove, i upravo zato uvijek proaktivno razmišljamo”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Ana Brnabić, predsjednica srpske vlade, istaknula je da je od velikog značaja za Srbiju što će svjetski priznata kompanija Epic Games upravo u Novom Sadu imati svoj europski stožer, te da će to u budućnosti imati dalekosežne pozitivne učinke na cijelu zemlju.

Za ostanak mladih u zemlji
“Ovo je značajno ne samo zbog motiviranja mladih da ostanu u našoj zemlji, nego i zbog pozicioniranja Srbije u svijetu. Ponosna sam na to što imamo ljude kao što su Vladimir Mastilović i njegov tim, koji predstavljaju našu najveću vrijednost.

Posljednjih nekoliko godina trudimo se da u svijetu budemo prepoznati upravo po tome, po kvalitetu i inovativnosti, i primjećujemo da se na Srbiju već gleda na drugi, bolji način. Hvala ovoj kompaniji koja je mogla birati zemlju u kojoj će poslovati, a izabrala je našu. To nam mnogo znači jer će mladi ljudi ostajati živjeti ovdje, a mnogi drugi će, privučeni njihovim poslovanjem, dolaziti raditi u Srbiju”, rekla je Ana Brnabić.

Komentirajte prvi

New Report

Close