Energoinvest i Grape Solutions partneri za internet stvari

Autor: Poslovni dnevnik , 10. veljača 2022. u 22:00
S ciljem jačanja uspostavljenog strateškog partnerstva dogovoren je i zajednički marketinški nastup dvije kompanije/Shutterstock

Tvrtke iz BiH i Mađarske nudit će rješenja za energetski i komunalni sektor, pametne gradove i električnu mobilnost.

Energoinvest iz Sarajeva najavljuje dugoročno strateško partnerstvo s Grape Solutions, jednom od vodećih kompanija za razvoj softvera, sa sjedištem u Budimpešti.

Partnerstvo između Grape Solutions i Energoinvesta dogovoreno je zbog zajedničkog ulaska na međunarodno tržište razvoja ekološki održivih informacijskih tehnologija. Uloga Grape Solutionsa je da osigura razvoj jedinstvenog vlastitog softvera, dok će Energoinvest ponudi svoja hardverska rješenja, javlja portal Indikator.ba.

Platforma za upravljanje
Mađarski Grape Solutions nudi poboljšanu platformu za upravljanje uređajima interneta stvari (IoT), pokretanu strojnim učenjem, za energetski i komunalni sektor, za pametne gradove i zgrade, električnu mobilnost, prijevoz ili sektor trgovine nekretninama.

Energoinvest će osigurati konzultantske i informatičke usluge u segmentima energetike, građevinarstva, automatizacije, te informatičkih i komunikacijskih tehnologija, priopćeno je iz Energoinvesta.

“Vjerujemo da će suradnja s Energoinvestom pridonijeti našem dugoročnom globalnom cilju, a to je pružanje usluga interneta stvari i e-mobilnosti po načelu ‘ključ u ruke’, i to od platforme za upravljanje pa sve do pametnih uređaja.

Partnerstvo nam omogućava proširenje portfelja usluga, osiguravajući sveobuhvatan razvoj i implementaciju u različitim sektorima”, objasnio je Szilárd Széll, izvršni direktor Grape Solutionsa.

S ciljem jačanja uspostavljenog strateškog partnerstva dogovoren je i zajednički marketinški nastup dvije kompanije. Taj nastup službeno počinje u travnju na Međunarodnom sajmu gospodarstva 2022. u Mostaru.

“Zahvalni smo na prilici da damo svoj doprinos svijetu interneta stvari, a Grape Solutions smo prepoznali kao pravog partnera za ostvarivanje velikog utjecaja u ovom segmentu. Naš zajednički predani rad, ustrajavanje na kvaliteti i poslovna vizija zasigurno će se pokazati kao dobitna kombinacija, unatoč izazovnom razdoblju u kojem se trenutačno nalazimo.

Kombiniranje naših resursa, znanja, vještina i iskustava svakako je formula za uspjeh. Cilj nam je postati inkubator za pametna, energetski učinkovita i pouzdana rješenja za sve, što će dovesti do pozitivnih promjena u načinu na kojem živimo i radimo, te u konačnici obogatiti naše društvo.

Sigurni smo da ćemo postati renomirano partnerstvo u IoT svijetu, kako na regionalnoj, tako i na globalnoj razini”, izjavila je Bisera Hadžialjević, direktorica Energoinvesta.

Implemetacija u Sarajevu
Inače, Energoinvest je u travnju prošle godine predstavio pametna gradska rješenja čija je implementacija moguća u sarajevskoj općini Stari Grad.

Riječ je o pametnoj rasvjeti, senzorima za otpad, pametnim parkiralištima, brojačima prometa i ljudi te mjeračima onečišćenja zraka, što su sve osmislili mladi inžinjeri Energoinvesta. Bisera Hadžialjević, direktorica kompanije, rekla je da žele pokazati građanima Sarajeva kako se neke stvari mogu raditi ovdje, a ne da se po iste ideje ide u inozemstvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close