Na hrvatskom tržištu uskoro novi električni mopedi, 70 kilometara s jednim punjenjem

Autor: Poslovni dnevnik , 09. lipanj 2020. u 11:43
Mopedi nazvani Torini iz Prijedora prodavat će se i na hrvatskom i slovenskom tržištu

Mopede proizvode s benzinskim i elektro motorima, ali će se izvoziti uglavnom oni s elektromotorima, jer su strancima zanimljiviji.

Električni modeli mopeda koji se proizvode u Prijedoru (BiH) ove godine naći će se naći na ulicama gradova u Švedskoj, Švicarskoj, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sloveniji, a uskoro bi ih mogli voziti i u Velikoj Britaniji i SAD-a, koje su također pokazale zanimanje za ove motocikle, pišu Nezavisne novine.

“Mopedi nazvani Torini ipak su najzanimljiviji europskom tržištu, posebno tvrtkama koje se bave dostavom”, kaže Enes Pehlić”, direktor tvrtke Cromex iz Prijedora.

“S jednim punjenjem može se voziti 70 kilometara. Prošla godina bila je promotivna i pokazali smo testne modele. Dogovorili smo ove godine izvoz u Švedsku, Švicarsku, Crnu Goru, Hrvatsku i Sloveniju. Trenutno je situacija s koronavirusom usporila naše planove, ali oni nisu otkazani i čekamo isporuku”, objasnio je Pehlić.

Prema njegovim riječima, mopede proizvode s benzinskim i elektro motorima, ali će se izvoziti uglavnom oni s elektromotorima, jer su strancima zanimljiviji.

“Radimo i na osmišljavanju i proizvodnji dodatne opreme, poput prikolica za mopede, bočnih i stražnjih košarica i slično. Uglavnom, pratimo stanje na domaćem i na inozemnom tržištu. U skladu s tim planirat ćemo i organizirati naše daljnje poslovanje”, kaže Pehlić.

Komentirajte prvi

New Report

Close