Dvije tvrtke ulažu 150 mil. eura u podgoričke poslovne zone

Autor: Poslovni dnevnik , 27. prosinac 2021. u 22:00

KIPS je najavio izgradnju trgovačkog centra, a vrijednost investicije je 34,03 milijuna eura, uz otvaranje 70 novih radnih mjesta.

Kompanije Trust Construction i KIPS planiraju početi s poslovanjem u poslovnim zonama u Podgorici, što znači milijunska ulaganja i otvaranje gotovo 1500 novih radnih mjesta, javlja portal eKapija.

Kako je priopćeno iz PG Biroa, Komisija za vrednovanje ponuda za izbor korisnika poslovnih zona donijela je odluku o utvrđivanju rang liste prema javnom pozivu za izbor korisnika i dodjeljivanje parcela za izgradnju objekata u poslovnim zonama.

Komisija je ocijenila da su ponude koje su dostavili Trust Construction i KIPS formalno ispravne i financijski prihvatljive.

“Trust Construction ponudio je izgradnju komercijalnog, kongresnog i hotelskog centra, kao i centra za pružanje zdravstvenih usluga s pratećim sadržajima. Vrijednost investicije iznosi 117,249.062 eura s dodatnih 15 milijuna eura za infrastrukturno opremanje poslovne zone. Ova ponuda znači zapošljavanje 1425 osoba”, navode iz Podgorice.

KIPS je najavio izgradnju trgovačkog centra, a vrijednost investicije je 34,03 milijuna eura, uz otvaranje 70 novih radnih mjesta. Za infrastrukturno opremanje poslovne zone KIPS je planirao dodatnih 4,18 milijuna eura.

Vuksan Vuksanović, glavni administrator Podgorice, rekao je kako se može očekivati da će već sljedeće godine početi realizacija te dvije investicije.

“Glavni grad je u prethodnom razdoblju poduzeo korake koji se odnose na valorizaciju zemljišta koje je u našem vlasništvu, a kao rezultat imamo Odluku o utvrđivanju rang liste i dvije tvrtke koje će realizirati različite gospodarske aktivnosti”, istaknuo je Vuksanović.

On je podsjetio da te dvije ponude znače izgradnju trgovačkih centara, kao i osiguranje komercijalnih sadržaja i izgradnju zdravstvenog centra, čime će se u značajnoj mjeri unaprijediti ponuda zdravstvenih usluga u Podgorici.

Komentirajte prvi

New Report

Close