Grade hotel i sedam vila: Vrijednost je 20,4 milijuna eura, a otvorit će se 43 nova radna mjesta

Autor: Poslovni.hr , 01. prosinac 2020. u 10:48

Osnivači kompanije su Lidija Begović, Konstantin Babailov i Vladimir Volozhanin, koji je i direktor.

Vlada Crne Gore prihvatila je prijedlog da se na Listu razvojnih projekata u području turizma uvrsti izgradnja hotela i sedam vila na Žabljaku, kategorije četiri zvjezdice. Na Listi razvojnih projekata nalazi se 14 investicija na temelju kojih je moguće dobiti ekonomsko državljanstvo Crne Gore, pišu Vikend novine.

Kompanija Durmitor Development, sa sjedištem u Nikšiću, dostavila je Ministarstvu održivog razvoja i turizma prijavu s poslovnim planom, revidiranim glavnim projektom te potvrde o raspoloživim sredstvima za financiranje projekta i ostalu dokumentaciju. Osnivači kompanije su Lidija Begović, Konstantin Babailov i Vladimir Volozhanin, koji je i direktor.

“Navodi se da se na Žabljaku planira ulaganje u izgradnju hotela kapaciteta 35 smještajnih jedinica (24 u hotelu i 11 u vilama), sa 88 kreveta (46 u hotelu i 42 u vilama). Vrijednost projekta je 20,4 milijuna eura, a otvorit će se 43 nova radna mjesta”, rečeno je iz vlade. Durmitor Development dostavio je bankarsko jamstvo Hipotekarne banke na iznos od 2,5 milijuna eura s rokom važenja do 11. studenoga 2023., što je i rok postavljen u planu investicije. Gradnja resorta financirat će iz sredstava osnivača kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close