Državni BH Telecom planira daljnje širenje mobilne 4G mreže i velika ulaganja u inovativne ideje i startup tvrtke

Autor: Poslovni dnevnik , 19. svibanj 2021. u 22:00
Foto: Shutterstock

Širenje mobilne 4G mreže nastavljeno je dinamikom koja je osigurala pokrivenost dvije trećine područja i 80% stanovništva.

BH Telecom spreman je u sljedećem razdoblju na milijunska ulaganja u inovativne ideje, startup scenu i društvo zbog jačanja BH TechLab platforme koja će postati temelj inovativnog poslovanja u području umjetne inteligencije, strojnog učenja, blockchaina i interneta stvari.

To je izjavio Sedin Kahriman, glavni direktor BH Telecoma, telekomunikacijske kompanije u većinskom vlasništvu vlade Federacije BiH.

On je najavio i da će BH Telecom značajne projekte digitalne transformacije razvijati zajednički s renomiranim svjetskim kompanijama poput Microsofta, Oraclea, Cisca i Sapa te 15 domaćih IT kompanija, s ciljem izrade sofisticiranih rješenja za tržišta BiH i u inozemstvu.

Ukupan internet promet u mreži BH Telecoma povećan je za više 50% od početka pandemije koronavirusa, za što su na vrijeme osigurani i razvijeni svi potrebni kapaciteti za korisnike BH Telecoma, ali i druge operatere koji se oslanjaju na mrežu BH Telecoma.

Širenje mobilne 4G mreže nastavljeno je dinamikom koja je osigurala pokrivenost dvije trećine područja i 80% stanovništva.

Cloud infrastruktura BH Telecoma pokazuje se kao pouzdan i cjenovno učinkovit resurs sa stalnim rastom. Razvijena je i puštena u funkciju platforma za internet stvari. Cilj BH Telecoma u sljedećem razdoblju je daljnji razvoj 4G mreže.

“Najavljujemo i puštanje nove IPTV platforme Moja TV sa značajno unaprijeđenim osobinama. Razvijena platforma internet stvari omogućava u ovom trenutku pristup na cijelom području koje je pokriveno 4G mrežom.

Nakon testiranja 5G mreže prošle godine aktivno sudjelujemo u svim regulatornim i pravnim radnjama s ciljem osiguranja okruženja za uvođenje 5G mreže u BiH”, rekao je Kahriman.

Komentirajte prvi

New Report

Close