Drydocks World partner u konzorciju koji će otvoriti servis za superjahte

Autor: Poslovni dnevnik , 02. studeni 2020. u 14:00
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Obnovu bivšeg brodogradilišta vodi Adriatic Marinas, koji najavljuje i osnivanje akademije za obrazovanje pomorskih inženjera.

Kompanija Drydocks World, koja pripada DP World grupi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, pridružila se konzorciju čiji je cilj transformacija crnogorskog Brodogradilišta Bijela u prvorazrednu kompaniju za servisiranje, održavanje i remont superjahti, priopćeno je iz kompanije Adriatic Marinas.

“Konzorcij kojeg čine Adriatic Marinas, kompanija za razvoj marine za superjahte i njenim upravljanjem, u 100-postotnom vlasništvu Investicijske korporacije Dubaija (ICD), i nizozemska kompanija Damen, postigao je dogovor da ulogu Damena u razvoju bivšeg brodogradilišta preuzme Drydocks World”, navodi se u priopćenju.

Drydocks World je vodeća kompanija za pružanje usluga servisiranja, održavanja, popravki i remonta jahti, kao i za pomorske i usluge pomorskim platformama u sektorima prijevoza, nafte, plina i energetike. “Sudjelovanje Drydocks Worlda konzorciju donosi značajno iskustvo, vještine i resurse.

Osim osnivanja centra za superjahte u Bokokotorskom zaljevu, imat će ključnu ulogu u ostvarivanju ambicija projekta da postane jedan od glavnih pokretača razvoja bokokotorske industrije servisiranja i remonta superjahti”, dodaju iz Adriatic Marinasa.

Mohammed I. Al Shaibani, predsjednik Uprave kompanije Adriatic Marinas, rekao je da će taj projekt ne samo obnoviti brodogradilište, već i očuvati veliku pomorsku tradiciju Crne Gore.

“S partnerima iz Drydocks Worlda pozicionirat ćemo brodogradilište u Bijeloj kao jednu od vodećih kompanija za remont i popravku superjahti na Mediteranu”, poručio je Al Shaibani.

Osim otvaranja kompanije za servisiranje jahti, konzorcij planira osnovati akademiju za obuku u Bijeloj, s ciljem osposobljavanja budućih pomorskih inženjera iz Crne Gore.

Sultan Ahmed Bin Sulayem, predsjednik Odbora direktora i glavni menadžer kompanije DP World, rekao je da Drydocks World ima ključnu ulogu u razvoju Dubaija, koji postaje središte pomorske industrije na Bliskom istoku.

“Ponosan sam što će Drydocks World biti u središtu realizacije strateškog razvojnog projekta u Crnoj Gori”, dodao je Bin Sulayem.

Komentirajte prvi

New Report

Close