Donacije spašavaju zdravstvo u Hercegovini

Autor: Poslovni dnevnik , 29. ožujak 2020. u 21:59
Mostarskoj bolnici stigle su dvije donacije domaćih tvrtki od po 50.000 eura, a iz domaćih izvora stigle su i donacije za više zdravstvenih ustanova vrijedne 125.000 eura

U akciju organiziranu preko Facebook grupe uz Zlatka Dalića i Matu Rimca, uključili su se brojni Livnjaci diljem svijeta.

Pandemija koronavirusa razotkrila je velike probleme u zdravstvenom sustavu BiH, posebno u tri kantona u Hercegovini, ali i pokazala humanost brojnih ljudi i tvrtki koji pomažu donacijama.

U infektivnu kliniku Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) stigao je respirator kao donacija poduzetnika iz Australije, a nekoliko kompanija doniralo je značajna financijska sredstva u borbi protiv koronavirusa.

Mostarskoj bolnici stigle su dvije donacije domaćih tvrtki od po 50.000 eura, a iz domaćih izvora stigle su i donacije za više zdravstvenih ustanova vrijedne 125.000 eura.

SKB Mostar navela je kako je ovoj bolničkoj ustanovi, koja pokriva tri hercegovačka kantona, potrebni respiratori, zaštitne maske, zaštitna odijela, jednokratne kirurške maske, rukavice, te antiseptične otopine i zaštitne naočale.

Bolnici u Livnu, u kojoj postoji samo jedan respirator, gotovo svakodnevno stiže pomoć. U akciju organiziranu preko Facebook grupe uz Zlatka Dalića i Matu Rimca, uključili su se brojni Livnjaci diljem svijeta. Nakon toga zahtjev za pomoć javnosti uputile su i zdravstvene ustanove u Kupresu, Drvaru, Glamoču, Grahovu.

U borbu protiv koronavirusa uključili su se i vlasnici dvije tvrtke iz Livna i Drvara.

Komentirajte prvi

New Report

Close