Dogovorena hidroelektrana i solarna elektrana na Bilećkom jezeru

Autor: Poslovni dnevnik , 19. lipanj 2024. u 07:00
Foto: SHUTTERSTOCK

Dogovoreni su projekti reverzibilne hidroelektrane i solarne elektrane na Bilećkom jezeru.

Na ovotjednom sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića i direktora Elektroprivrede Republike Srpske Luke Petrovića dogovoreni su projekti reverzibilne hidroelektrane i solarne elektrane na Bilećkom jezeru.

Mujović je, nakon sastanka kojem je prisustvovao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković, istaknuo da je bilo riječi i o naknadi za potopljeno zemljište na području Crne Gore, prenosi RTCG.

Mujović je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što će se Joković uključiti u cijeli postupak, jer je dio koji se tiče vodoprivrede u nadležnosti Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

“Nadam se vrlo kvalitetnom, win-win rješenju za Crnu Goru, tako da s velikim optimizmom završavamo ovaj razgovor”, istaknuo je Mujović i najavio nastavak već u petak, kada će operativni timovi prijeći na konkretne poslove. rješavanje određenih zadataka.

Petrović se slaže da treba urediti pitanje potopljenog zemljišta na području općine Nikšić, gdje se nalazi Bilećko jezero.

Ali isto tako treba definirati i trajno riješiti vodosnabdijevanje Herceg Novog, koje također dolazi iz rijeke Trebišnjice, i na neki način mislimo da možemo napraviti da svi budu zadovoljni”, istaknuo je Petrović nakon sastanka.

Sastanak je nastavak razgovora u cilju rješavanja kompleksnosti pitanja Bilećkog jezera, koje je prije nekoliko mjeseci inicirao Mujović.

Prvi konkretan rezultat je vraćanje naknade za potopljeno zemljište za općinu Nikšić, koja nije isplaćena prethodnih trideset godina

Komentirajte prvi

New Report

Close