Delta će ove godine graditi novi hotel na atraktivnoj lokaciji

Autor: Poslovni dnevnik , 13. siječanj 2022. u 14:00
Kompanija Delta Real Estate, članica Delta Holdinga M. Miškovića, uložit će 130 milijuna eura/Pixabay

Novi hotel nalazit će se na atraktivnoj lokaciji u Novom Beogradu, u Bloku 20, u Ulici Milentija Popovića.

Nakon početka obnove beogradskog Sava centra, najvećeg kongresnog centra u Srbiji, kompanija Delta Real Estate (članica Delta Holdinga u vlasništvu Miroslava Miškovića) spremna je za novi investicijski ciklus koji će u glavni grad Srbije dovesti još jedan hotel iz InterContinental grupe, rekli su za portal eKapija iz te kompanije. Početak radova očekuje se krajem ove godine.

Novi hotel nalazit će se na atraktivnoj lokaciji u Novom Beogradu, u Bloku 20, u Ulici Milentija Popovića. Prema ranijim najavama iz Delta Real Estatea, hotel će se prostirati na 26.000 četvornih metara, a jednaku površinu zauzet će i uredski prostori visoke klase. Poslovni centar će obuhvatati i eksluzivnu šoping zonu i restorane, kao i veliko podzemno parkiralište.

“Planirani projekt novog hotela InterContinental Beograd upotpunit će smještajnu ponudu Beograda s pet zvjezdica i 220 ekskluzivnih soba. Na toj parceli bit će izgrađen i poslovni prostor s podzemnim garažama, a cijeli kompleks stvorit će suvremenu i zelenu oazu od koje se može doći pješke do najvećeg kongresnog centra.

Delta Real Estate prilično ulaže u najviše ekološke standarde svih projekata na kojima radi. Spremni smo za značajan projekt, za koji će biti potrebno izdvojiti velika sredstva”, objašnjavaju iz kompanije Delta Real Estate i dodaju da su bliže nego ikad ostvarenju jednog od svojih ciljeva – da hotel InterContinental vrate u Beograd.

Krajem 2020. godine Tajništvo za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda na javni uvid je stavilo nacrt plana detaljne regulacije Bloka 20, kojim je predviđena gradnja kompleksa s poslovnim tornjem i hotelom.

Tada su iz kompanije Delta Real Estate za eKapiju rekli da se za početak radova čekaju građevinske dozvole, a da u gradnju kompleksa planiraju uložiti 130 milijuna eura.

U vlasništvu Delta Real Estatea nalaze se i prestižni hoteli Crowne Plaza, Holiday Inn, Hotel Indigo u Beogradu, kao i hotel InterContinental u Ljubljani.

Komentirajte prvi

New Report

Close