Crnogorsku putovnicu zatražio 31 strani poduzetnik

Autor: Poslovni dnevnik , 04. lipanj 2020. u 21:59
Desetak aplikacija prošlo je sve sigurnosne provjere /SHUTTERSTOCK

Desetak aplikacija prošlo je sve sigurnosne provjere i u završnoj su proceduri kod Ministarstva unutarnjih poslova.

Crnogorskoj Agenciji za investicije do sada je podnesena 31 aplikacija za upis u knjigu državljana kroz program ekonomskog državljanstva. Desetak aplikacija prošlo je sve sigurnosne provjere i u završnoj su proceduri kod Ministarstva unutarnjih poslova, rečeno je Pobjedi iz Agencije.

“Do sada nije uručena niti jedna crnogorska putovnica, s obzirom na epidemiološku situaciju koja je za posljedicu imala zatvaranje međunarodnih granica”, objasnili su iz Agencije.

Procedura obrade zahtjeva, između ostalog, predviđa provjeru ispunjenosti uvjeta propisanih Odlukom o kriterijima, načinu i postupku izbora osobe koje može steći crnogorsko državljanstvo zbog realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za ekonomiju Crne Gore. Navode da je trenutno na popisu šest turističkih projekata.

To su kolašinski kondo hoteli Kolašin Resort & Spa, Breza, Bjelasica 1450 i K16, dok će budvanska Kraljičina plaža i žabljački Durmitor Hotel and Villas raditi po mješovitom modelu. Također, Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je javni poziv za popis projekata u području poljoprivrede i prerade drva na temelju kojih se može steći crnogorsko državljanstvo, objasnili su iz Agencije za investicije.

Komentirajte prvi

New Report

Close