Crnogorski trgovci traže da u sezoni smiju raditi nedjeljom i praznicima

Autor: Poslovni dnevnik , 29. lipanj 2020. u 21:59
Udruga trgovine PKCG tvrdi da pojedine tvrtke slobodno trguju nedjeljom, ali online/SHUTTERSTOCK

Trgovci, s druge strane, tvrde da pojedine tvrtke nedjeljom trguju online, što je primjer nelojalne konkurencije.

Odbor udruge trgovine Privredne komore Crne Gore (PKCG) uputio je apel Ministarstvu ekonomije da još jednom razmotri mogućnost izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini u članu 35a i tako trgovcima omogući rad nedjeljom za vrijeme turističke sezone i državnih praznika, priopćeno je iz PKCG-a. Također, pozivaju i Ustavni sud da u najkraćem vremenu ocijeni ustavnost navedenog člana zakona.

“Tražimo da se omogući rad nedjeljom za vrijeme sezone i državnih praznika kako bi ublažili negativne posljedice koje je na poslovanje ostavila pandemija. Naveli smo primjer da su zbog prvosvibanjskih praznika trgovački objekti morali biti zatvoreni tri dana zaredom, a ukupno je u svibnju bilo devet neradnih dana.

Sada bi u srpnju imali sličnu situaciju jer je državni praznik 13. srpanj, koji se slavi dva dana, u ponedjeljak, tako da bi opet imali tri neradna dana zaredom, računajući i neradnu nedjelju”, rekao je Jovan Lekić, predsjednik Odbora.

Trgovci, s druge strane, tvrde da pojedine tvrtke nedjeljom trguju online, što je primjer nelojalne konkurencije. Prema riječima Biljane Jakić, glavne direktorice Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju u Ministarstvu ekonomije, online trgovina nedjeljom je nedopustiva.

Komentirajte prvi

New Report

Close