Crnogorske marine zadovoljne, zauzeto čak 70 posto vezova

Autor: Poslovni dnevnik , 24. kolovoz 2020. u 22:00
Značajan broj jahti u marinu Porto Montenegro dolazi i zbog opskrbe bescarinskim gorivom/MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL

Zauzetost vezova u marini Porto Montenegro u Tivtu, koja ima kapacitet za 450 jahti, ovog mjeseca je 72 posto, a lani je bila 90 posto.

U crnogorskim marinama u sklopu turističkih naselja ove je sezone manje plovila nego lani u istom razdoblju, ali su kompanije koje upravljaju tim resortima ipak zadovoljne popunjenošću.

Smatraju da su rezultati prilično dobri, s obzirom na sve poteškoće koje je nautičkom turizmu donijela pandemija koronavirusa, piše Pobjeda.

Bolja zimska sezona

Predstavnici Adriatic Marinasa i Luštice Developmenta kažu da je trenutačna popunjenost marina u naseljima Porto Montenegro i Luštica Bay 70 posto, dok iz kompanije Azmont Investments tvrde da je popunjenost marine D-Marin Portonovi trenutačno niska, ali polako raste iz dana u dan. Ta marina počela je s radom krajem ljeta prošle godine.

Ekskluzivna turistička naselja tvrde da su zahvaljujući dobrim kampanjama i pogodnostima osigurali nove klijente i najavljuju dolaske novih plovila.

Zauzetost vezova u marini Porto Montenegro u Tivtu, koja ima kapacitet za 450 jahti, ovog mjeseca je 72 posto. “To je osjetno niže nego prošle godine kada je marina bila popunjena 90 posto, ali je prilično dobar rezultat, s obzirom na sve poteškoće izazvane Covidom-19”, kažu iz Adriatic Marinasa, dodajući da je prosječna zauzetost vezova ove godine bila osam posto bolja nego lani.

85

vezova za plovila do 45 metara dužine ima marina Luštica Bay

“Razlog tome je značajno bolja zimska sezona koju smo imali u prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isto razdoblje lani, ali i za ove prilike solidan broj jahti je uplovljavao u srpnju i prvih dana kolovoza”, navode iz Adriatic Marinasa.

Prosječna zauzetost vezova za brodove duže od 30 metara (mega i super jahte) bila je 45 posto, što je jednako kao lani, a za gotovo 10 posto povećana je prosječna zauzetost vezova za jahte kraće od 30 metara, na 82 posto. Dosta jahti u Porto Montenegro dolazi i zbog opskrbe bescarinskim gorivom.

Iz Luštica Development kažu da su zadovoljni ovogodišnjom sezonom jer je popunjenost marine 70 posto. “Drugi razlog za zadovoljstvo je taj što su sva plovila na godišnjem vezu produžila ugovore, a osigurali smo i nove klijente”, priopćeno je iz Luštica Developmenta. Ta marina uglavnom uslužuje manja plovila, s manjim brojem posade i putnika.

“Budući da smo projekt koji se bavi prodajom nekretnina, a imamo kupce iz više od 42 zemlje, tako su i gosti marine iz cijelog svijeta“, objašnjavaju iz Luštica Developmenta, dodajući da su njihovi rezultati na približno istoj razini kao i prošle godine.

Klijenti zadovoljni uslugama

Ta marina ima 85 vezova za prihvat plovila do 45 metara dužine, a otvorena je u kolovozu 2018. godine.

Iz Azmont Investmentsa kažu da je marina D-Marin Portonovi počela s radom prošle godine i ove je sezone trebala biti potpuno operativna.

“U ovim izazovnim vremenima usredotočeni smo na klijente i ono što je za nas važno jeste da su oni zadovoljni našim uslugama”, kažu iz Azmont Investmentsa. Ta je marina dizajnirana za prihvat jahti i supejahti do 120 metara. Marina D-Marin Portonovi ima 238 vezova, može podržati jahte dubokog gaza i služi kao granični prijelaz.

Komentirajte prvi

New Report

Close