Crna Gora planira velika ulaganja u zdravstveni sustav

Autor: Poslovni dnevnik , 19. srpanj 2020. u 21:59
Foto: Pixabay

Gradit će se nekoliko klinika i Centar hitne službe, a razmatra se i razvoj zdravstvenog turizma.

Klinički centar Crne Gore ima viziju razvoja zdravstvenog sustava, gradit će se klinike, Centar hitne službe, realizirat će se projekti koji će unaprijediti zdravstvenu zaštitu djece i rodilja, a strateški se planiraju projekti vezani za zdravstveni turizam.

Jevto Eraković, direktor Kliničkog centra, kaže za portal CdM da je planirana izgradnja Klinike za infektivne bolesti, Klinike za mentalno zdravlje, Klinike za hematologiju i Centra hitne službe.

Osnovani su timovi za provedbu plana u kojima su predstavnici Uprave za javne radove, Ministarstva zdravlja i Fonda za zdravstveno osiguranje.

“Prvo će početi izgradnja Klinike za infektivne bolesti i Klinike za dermatovenerologiju, te Klinike za mentalno zdravlje. Raspisivanje natječaja možemo očekivati ove godine”, kaže Eraković.

On očekuje da će početkom sljedeće godine biti moguće raspisati I natječaj za Kliniku za hematologiju i izgradnju Centra hitne službe.

Eraković dodaje da u budućem razvoju zdravstvenog sustava treba razmišljati i o razvoju zdravstvenog turizma, što treba biti jedan od prioriteta.

Razmatra se smještaj jednog većeg objekta na obali, a to bi mogla biti i postojeća Bolnica Meljine.

“Na sjeveru Crne Gore postoji stacionar na Žabljaku koji ima sjajnu poziciju, mogao bi imati važnu ulogu kao rehabilitacijski centar za određene grupe građana”, dodaje sugovornik CdM-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close