Continental u ožujku otvara tvornicu u Novom Sadu

Autor: Poslovni dnevnik , 13. siječanj 2021. u 21:59
Njemačka kompanija u Vojvodini će proizvoditi elektroniku za automobile/PD

Continental Automotive Srbija namjerava i dalje rasti, povećavajući broj projekata i zaposlenika.

Početkom ožujka njemačka kompanija Continental otvara u Novom Sadu novu tvornicu za proizvodnju automobilske elektronike, vrijednu 140 milijuna eura, u kojoj će biti zaposleno najmanje 500 radnika, priopćeno je iz vlade Vojvodine nakon sastanka Igora Mirovića, predsjednika Pokrajinske vlade i Saše Ćoringe, glavnog direktora kompanije Continental Automotive Srbija.

“Proširenje poslovanja kompanije Continental u našoj zemlji potvrda je povjerenja i dobrog poslovnog okružja kojeg je stvorila naša država”, rekao je Mirović.

Ćoringa je izjavio da je ponosan što su odlični rezultati Centra za istraživanje i razvoj u Novom Sadu privukli ovu veliku investiciju, dodajući da je to pokazatelj kako je Srbija zemlja u kojoj dominiraju znanost i znanje.

U lipnju Ćoringa je rekao da Continental Automotive Srbija namjerava i dalje rasti, povećavajući broj projekata i zaposlenika.

Dodao je da je kompanija u Srbiji u samo dvije i pol godine zaposlila 500 inženjera. Prema njegovim riječima, u sklopu njemačke grupe Novi Sad bi mogao postati treće mjesto u Europi po broju inženjera.

Continental Grupa osnovana je 1871. godine i jedan je od svjetskih lidera u automobilskoj industriji.

Komentirajte prvi

New Report

Close