CG prijevoznici i autobusne postaje ne mogu sačuvati radna mjesta

Autor: Poslovni dnevnik , 29. ožujak 2020. u 21:59
Obustava javnog prijevoza donijela je veliki pad prihoda, novca za plaće bez pomoći države ima za samo dva mjeseca

Obustava javnog prijevoza donijela je veliki pad prihoda, novca za plaće bez pomoći države ima za samo dva mjeseca.

Obustavom javnog prijevoza putnika u međunarodnom, međugradskom, prigradskom i gradskom prometu autobusima i kombijima vrlo loše utječe na promet i turizam u Crnoj Gori, poručio je Radivoje Kovačević, izvršni direktor podgoričke kompanije Božur.

Ni drugim prijevoznicima nije bolje. Veselin Salamadija, izvršni direktor kotorske Autoboke, rekao je za portal Analitika kako je izvjesno da će posljedica biti smanjenje prihoda i otežano poslovanje prijevoznika i autobusnih postaja.

On, kao i Kovačević, očekuje da će im vlada pomoći pravovremenim mjerama da opstanu i sačuvaju radna mjesta, jer to neće moći sami. “Ako ova situacija potraje to će se loše odraziti na poslovanje autobusnih prijevoznika. Došlo bi i do otpuštanja“, dodao je Kovačević.

“Naše autobuse s vozačima stavili smo na raspolaganje vladi za prijevoz građana koji dolaze iz inozemstva, a jednako su uradili i prijevoznici BLT, Vujović, Lalatović i Blue Line“, objasnio je Kovačević i dodao da sljedeća dva mjeseca mogu isplatiti plaće i da nikome neće dati otkaz.

Božur ima 37 zaposlenih, te s 25 autobusa održava međunarodne i domaće linije. Veselin Salamadija, vlasnik autobusne postaje u Kotoru, kaže da će kada se zabrana ukine i kada budu imali jasnu sliku o oporavku tržišta javnog prijevoza moći sagledati mogućnosti nastavka redovnih isplata, kako zaposlenima tako i državi.

Komentirajte prvi

New Report

Close