CG ‘otkrila’ važnost domaće proizvodnje hrane

Autor: Poslovni dnevnik , 01. travanj 2020. u 21:59
Kompanije Vali i Veletex i ove godine planiraju zapošljavanje sezonskih radnika na svojim imanjima/ROBERT ANIĆ/PIXSELL

Iz Volija su priopćili da će im na imanju u Šasu za berbu krastavca, tikvica, lubenica i ostalog biti potrebno 80 do 120 sezonaca, od 15. svibnja do 15. rujna.

Pandemija koronavirusa pokazuje koliko je važno imati vlastitu proizvodnju hrane, jer zbog ograničenog broja graničnih prijelaza uvozni proizvodi dugo čekaju carinjenje, naveli su iz crnogorskih kompanija Voli i Veletex.

Te dvije kompanije, u zemlji ovisnoj o uvozu hrane, bave se poljoprivrednom proizvodnjom na svojim imanjima u Šasu i nikšićkoj Župi, a i ove godine anagažirat će sezonske radnike, piše Pobjeda.

“Prva veća potreba za sezonskim radnicima bit će u travnju, kada planiramo proširenje nasada jabuka na novih pet hektara. Najesen očekujemo prvi značajniji prinos od 150 tona, kada će nam ponovno trebati pomoć sezonaca, od kraja kolovoza do sredine listopada”, rekao je Miloš Golubović, izvršni direktor Veletexa, koji inače zapošljava do 40 sezonaca.

On je pozvao sve poljoprivredne proizvođače da hitno prošire prozvodnju jer se može očekivati značajno veća potražnja za domaćim proizvodima. Iz Volija su priopćili da će im na imanju u Šasu za berbu krastavca, tikvica, lubenica i ostalog biti potrebno 80 do 120 sezonaca, od 15. svibnja do 15. rujna.

“Zbog prekida rada brojnih aktivnosti, zanimanje za zapošljavanje na našem imanju je višestruko pojačano”, poručeno je iz Volija, koji je lani imao 90 posto sezonaca iz inozemstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close