Centrum Retail Park otvara se u listopadu, prostirat će se na 18.000 četvornih metara

Autor: Poslovni dnevnik , 11. svibanj 2021. u 07:33
Centrum Retail Park prostirat će se na 18.000 četvornih metara/PD

Osim Centrum Retail Parka, u planu je i izgradnja kružne prometnice kojom će biti omogućen brz i lagan prilaz parkiralištu.

Pandemija je zaustavila brojne investicije, ali ne i Centrum Retail Park u Bosanskoj Gradiški, koji je najveći takav kompleks u Bosni i Hercegovini, a čija se gradnja privodi kraju. Za uspjeh investicije jedan od presudnih čimbenika je lokacija, pri čemu su granična područja posebno zanimljiva, a Bosanska Gradiška je blizu granice s Hrvatskom.

“Naša općina je geografski pozicionirana na samoj granici Europske unije. Udaljeni smo nepunih pola sata vožnje od Banje Luke, glavnog administrativnog centra Republike Srpske, 20 minuta od aerodroma u Laktašima, a sat i pol od aerodroma u Zagrebu”, stiče Zoran Adžić, načelnik Bosanske Gradiške.

On kaže da je uz adekvatno opremljene carinske terminale i učinkovite špediterske usluge Bosanska Gradiška idealno područje za ulaganje u poslove distribucije, proizvodnje, transporta, kao i za zajednička ulaganja.

U tom gradu nalazi se i najprometniji granični prijelaz u BiH za promet robom životinjskog i biljnog porijekla. Godišnje se zabilježi više od milijun putničkih i više od 100.000 teretnih vozila.

Centrum Retail Park prostirat će se na 18.000 četvornih metara, a gradnja se privodi kraju unatoč korona krizi.

“Dinamika radova odvija se prema planu koji je usvojen prije pandemije, a svečano otvaranje planirano je za listopad. Osim Centrum Retail Parka, u planu je i izgradnja kružne prometnice kojom će biti omogućen brz i lagan prilaz parkiralištu.

Ključna stvar je sama lokacija, koja je uz najprometniji granični prijelaz u BiH, na cestovnom pravcu koji vodi do EU”, istaknuo je Branko Vidaković, komercijalni direktor kompanije Centrum Trade.

Komentirajte prvi

New Report

Close