Bračni par stomatologa kreće u proizvodnju prve bh-četkice za zube

Autor: Poslovni dnevnik , 19. siječanj 2021. u 22:00
Na tržištu nema domaćih proizvoda, a postojeći iz uvoza nisu kvalitetni/DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL

Inovatori Ašćerić ističu da su o proizvodnji četkice razmišljali tijekom studija, uočivši da na tržištu nema puno kvalitetnih, ali i da uopće nema onih domaćih.

U Bosni i Hercegovini kreće proizvodnja četkica za zube, predmeta za osobnu higijenu koji je u zemljama regije mahom uvozni proizvod.

Za hrabar pokušaj za promjenom u tom smislu zaslužan je bračni par Samra Bešlija-Ašćerić i Tarik Ašćerić, oboje stomatolozi, koji su s projektom prve bh-četkice pobijedili na natjecanju Sarajevo Business Forum Startup Challenge, namijenjenom predstavljanju poslovnih ideja mladih.

Pobjednicima natjecanja koje već treću godinu organizira BBI banka, uz suradnju TV Hayat i partnera, pripada novčana nagrada veća od 200.000 KM, odnosno oko 772.000 kuna.

Inovatori Ašćerić ističu da su o proizvodnji četkice razmišljali tijekom studija, uočivši da na tržištu nema puno kvalitetnih, ali i da uopće nema onih domaćih, navodi portal Indikator.ba. Iako im je proizvod još u fazi testiranja, pobjeda na natjecanju zasigurno im je dobar vjetar u leđa.

“Bila nam je čast da pred stručnim žirijem i velikim brojem gledatelja predstavimo našu ideju. Stekli smo nova iskustva i poznanstva te dodatnu motivaciju da nastavimo s trudom i radom.

Mišljenja smo da su natjecanja ove vrste od krucijalnog značaja za prosperitet mladih u bosanskohercegovačkom društvu. Podrška mladih jednako je važna kao i sama ideja.

Zahvaljujući podršci BBI banke i partnera, korak smo bliže ostvarenju našeg cilja, a to je neovisnost u kompletnom proizvodnom procesu.

Naš proizvod se trenutačno nalazi u testnoj fazi, a sljedeći korak nakon toga je puštanje u promet”, poručuje dr. Tarik Ašćerić. S Hayat TV-a navode da projekt natjecanja mladih s poslovnim idejama ide dalje.

Komentirajte prvi

New Report

Close