Blažo Đukanović uzima kredit za treću malu HE

Autor: Poslovni dnevnik , 19. svibanj 2020. u 21:59
Sin predsjednika Crne Gore založio je poslovni prostor na ime kredita za tvrtku poslovnog partnera Slavena Burzanovića/M. Jurinec/PIX

Blažo Đukanović već je preko svoje tvrtke BB Hidro izgradio dvije hidroelektrane u Kolašinu

Kompanija BB Solar u vlasništvu Blaža Đukanovića, sina predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, založila je poslovni prostor od 33 kvadrata u Podgorici, na ime kredita od 250.000 eura za tvrtku Hydro Logistics, njegovog poslovnog partnera Slavena Burzanovića.

Kompanija poslovnog partnera Blaža Đukanovića u rujnu 2019. dobila je od vlade koncesiju za malu hidroelektranu Skrbuša na istoimenom vodotoku, u Trunićima pokraj Kolašina, pišu Vijesti.

Kompaniju Hydro Logistics osnovao je Burzanović, koji je i ovlašteni zastupnik u tvrtkama BB Solar i BB Hidro čiji su suvlasnici Blažo Đukanović i Ivan Burzanović.

Regulatorna agencija za energetiku u siječnju je tvrtki Hydro Logistics izdala rješenje kojim se utvrđuje privremeni status povlaštenog proizvođača električne energije, koji traje do 27. prosinca 2021.

Blažo Đukanović već je preko svoje tvrtke BB Hidro izgradio dvije hidroelektrane u Kolašinu – Bistricu i Slatinu, a podršku je davala kompanija BB Solar zalažući nekretnine za kredite.

Prema financijskom izvještaju dostavljenom Poreznoj upravi 26. ožujka, Đukanovićeva kompanija BB Solar nastavila je s dobrim poslovanjem, te je i prošle godina ostvarila dobit od 424.000 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close