Gradi se novo hotelsko-apartmansko naselje s tri hotela na 25.000 četvornih metara

Autor: Poslovni dnevnik , 20. srpanj 2020. u 07:13
Hoteli će se graditi s poluotvorenim bazenom olimpijskih dimenzija te raznovrsnim /SHUTTERSTOCK

Procjenjuje se da će ulaganje u cjelokupan kompleks iznositi oko 25 milijuna eura, a riječ se o suvremeno opremljenim smještajnim jedinicama.

Novo hotelsko-apartmansko naselje bit će izgrađeno na Ravnoj planini, na Palama, odnosno na polaznoj stanici žičare Jahorina Express i prostirat će se na ukupnoj površini od 25.000 četvornih metara.

Kompleks će se, piše BiznisInfo, sastojati od tri hotela visoke kategorije od kojih je jedan u sklopu postojećeg turističko-ugostiteljskog objekta Gondola u vlasništvu tvrtke Majnex, a druga dva kao ulaganje pojedinačnih investitora, te 16 objekata s apartmanima ukupne korisne površine 15.000 četvornih metara koji su namijenjeni prodaji.

Procijenjuje se da će ulaganje u cjelokupan kompleks iznositi oko 50 milijuna KM (oko 25 milijuna eura), a riječ se o suvremenim, luksuznim smještajnim jedinicama u kojim će biti primijenjena nova rješenja i tehnologije “pametnih kuća”.

Skijaški centar Ravna planina prepoznat je kao značajan čimbenik razvoja zimskog, ali također i ljetnog turizma tog dijela Bosne i Hercegovine, sa sve većim brojem domaćih i stranih turista.

Jedini nedostatak i usko grlo u dosadašnjoj ponudi bio je upravo manjak smještajnih kapaciteta što će se od sljedeće zimske sezone promijeniti.

Očekuju potpunu popunjenost

Ravna planina inače se prostire između Paljanske kotline i južno se spaja s Jahorinom. To područje je prirodno izolirano, bogato šumom, biljnim i životinjskim svijetom. Od Pala, preko Ravne planine do Jahorine vode obilježene planinarske staze.

Ta planina je oduvijek bila privlačna planinarima i ljubiteljima prirode, pa na Ravnoj planini, na Saračevim poljima, postoji i vikend naselje. Tu su se odvijale brojne planinarske i izviđačke akcije, škola u prirodi, planinarenja, izleti i slične djelatnosti.

16

objekata s apartmanima bit će izgrađeno na Ravnoj planini

Ravna planina je nekad bila izuzetno važna za ishranu stoke, jer su preko ljeta na njoj boravili stočari sa svojim stadima. U skladu s dosadašnjim istraživanjima tržišta, zanimanju i potražnji potencijalnih ulagača, predviđa se da će smještajni kompleks u cijelosti biti popunjen, a investicija više nego opravdana.

Smještajni objekti raspolagat će suvremeno opremljenim apartmanima površine 30 do 40 četvornih metara, dizajniranim u planinskom stilu, a gradit će se posebno razvijenim sustavima, odnosno tehnologijom “pametne kuće”.

Budući da je planirana izgradnja hotela visoke kategorije, to znači i daleko veće zahtjeve kada je riječ o sadržaju i ponudi. Hoteli će se graditi s poluotvorenim bazenom olimpijskih dimenzija, raznovrsnim sadržajima iz wellness i spa programa, konferencijskim dvoranama i ostalim sadržajima.

Završetak za dvije godine

Izgradnju smještajnih jedinica pratit će i izgradnja odgovarajućeg parkirnog prostora, a u skladu s brojem i potrebama novoizgrađenih turističkih objekata.

Pripremni radovi već su započeli, a gradnja je planirana tijekom ove ljetne sezone. Sve aktivnosti ovisit će o vremenskim prilikama kao i o stanju s koronavirusom koji je utjecao na sve gospodarske sektore u Bosni i Hercegovini, prije svega na turizam.

Rok za završetak hotelsko-apartmanskog naselja je dvije godine. Jedna građevinska lokacija za hotel već je prodana i započela je priprema nužnih dokumenata za početak gradnje. Kada je riječ o apartmanima i garažnim mjestima, oni su također namijenjeni prodaji, a zainteresiranim ulagačima bit će omogućena kupovina još dok traje izgradnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close