BiH dobiva novi brend flaširane vode

Autor: Poslovni dnevnik , 05. studeni 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

Ugovor s koncesionarom potpisao je ministar Adis Džanić u ime Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade USK.

U Bihaću je upriličeno potpisivanje Ugovora o koncesiji za korištenje izvorske vode Ostrovica u Kulen Vakufu, Bihać u iznosu od 10,00 1/s, za njeno pakiranje (flaširanje) i prodaju na tržištu, firmi Green Water Kulen. Vakuf, Bihać.

Ugovor s koncesionarom potpisao je ministar Adis Džanić u ime Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade USK. Džanić je istakao da mu je posebno drago što će brendirana voda nositi simboličan naziv Una, te izrazio nadu da će se naći na policama velikih marketa širom Evrope i svijeta, te da će biti i turistička promocija USK.

Čestitkama povodom pokretanja ovog značajnog projekta, investicije koja će pokrenuti proizvodnju i osigurati nova radna mjesta, pridružio se i premijer Kantona Mustafa Ružnić.

Rasim Sinanović, vlasnik tvrtke Green Water, istaknuo je da su zadovoljni brzinom kojom je okončana procedura dodjele koncesije, te da se nada brzom pokretanju proizvodnje, dodajući da su trenutno u pripremi. faza rekonstrukcije.

Tvrtka Green water započela je s proizvodnjom i punjenjem vode s izvorišta Ostrovica 2004. godine, kada je izgradila potrebne objekte i infrastrukturu.

Međutim, proizvodnja je trajala samo tri godine i prekinuta je nesretnim slučajem, kada je jedan od većinskih vlasnika tvornice smrtno stradao. Tvrtka je u međuvremenu dobila nove vlasnike i odlučila ponovno pokrenuti prekinutu proizvodnju, no problem je nastao u koncesijskim pravima kojima je istekao rok važenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close