BIG CEE preuzeo od RC Europe dva maloprodajna parka

Autor: Poslovni dnevnik , 04. prosinac 2023. u 07:00
U sljedećih nekoliko mjeseci tvrtka BIG radit će na optimizaciji i adaptaciji svojih trgovačkih centara/PD

Dvije nekretninske kompanije postigle dogovor o prodaji dva maloprodajna parka u Srbiji, Nest Obrenovac i Nest Kraljevo, uz posredovanje CBRE.

BIG CEE i RC Europe postigli su dogovor o prodaji dva maloprodajna parka u Srbiji, Nest Obrenovac i Nest Kraljevo. Proces transakcije prošao je glatko, a posredovala je tvrtka CBRE.

Nest Obrenovac pokriva bruto površinu za iznajmljivanje od 11.000m2, a Nest Kraljevo 9.500m2, dok oba imaju 100% popunjenost.

Optimizacija i adaptacija
Ova transakcija je u skladu sa strategijom kompanije BIG CEE koja podrazumijeva daljnja ulaganja u dodatne gradove širom Srbije.

U sljedećih nekoliko mjeseci tvrtka BIG radit će na optimizaciji i adaptaciji svojih trgovačkih centara koji će idućeg proljeća i ljeta biti rebrendirani u BIG.

– Vrlo smo zadovoljni ovom transakcijom, koja predstavlja direktnu podršku realizaciji naše strategije donošenja velikog iskustva svakom građaninu Srbije. Želio bih zahvaliti timu u RC Europe, na čelu s Martinom Greenwaldom, koji je proces dogovora učinio ugodnim i bez muke. RC Europe je napravio izvrstan posao na ova dva posjeda, a mi smo sretni što ih preuzimamo i nastavljamo poboljšavati kako bi postali velika okupljališta u gradovima u kojima se nalaze – rekao je Lev Weiss, CEO BIG CEE.

Uhodani projekti

Nest Obrenovac pokriva bruto površinu za iznajmljivanje od 11.000m2, a Nest Kraljevo 9500m2, dok oba imaju 100 posto popunjenost.

Grupa RC Europe će sredstva iz transakcije koristiti za izgradnju i razvoj projekta logističko-industrijskog parka RC zone Samobor u blizini Zagreba u Hrvatskoj. RC Europe grupacije sada ovdje grade najveću pojedinačnu zgradu u Hrvatskoj, ukupne zakupljive površine preko 80.000 m2.

– Želim osobno zahvaliti cijelom timu BIG CEE grupe u Srbiji, a posebno Levu Weissu, na izuzetno korektnom pristupu tijekom cijele transakcije – rekao je Miloslav Hartman, suvlasnik RC Europe grupe.

– Za grupu RC Europe ovo je najveća prodaja u Srbiji i zadovoljni smo što će upravljanje i razvoj oba centra i dalje biti tvrtka broj jedan na maloprodajnom tržištu u Srbiji. Ovo je za nas kraj jednog velikog poglavlja koje je započelo prije točno šest godina otvaranjem prve faze projekta NEST Kraljevo 1. prosinca 2017. – dodao je Martin Greenwald, član upravnog odbora RC Europe grupe.

Nedavno smo izvijestili kako je Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je u srijedu da je odobrila zajam do 100 milijuna eura za BIG CEE B.V., dio BIG Shopping Centers iz Izraela, koji namjerava proširiti svoje poslovanje u regiji Zapadnog Balkana kroz izgradnju, obnovu i kupnju maloprodajnih parkova i trgovačkih centara.

Financiranje EBRD-a
Prva dva projekta, koja će se financirati kreditom EBRD-a, bit će dva moderna retail parka koje BIG CEE planira izgraditi u Srbiji – u Staroj Pazovi i Čačku, navodi se u priopćenju.

Investitor se također obvezao osigurati BREEAM međunarodni certifikat održivosti za sve objekte koje financira EBRD.

CEE BIG B.V. jedan od vodećih investitora i vlasnika otvorenih retail parkova i shopping centara koji posluju u regiji srednje i istočne Europe. Vlasnik je i upravlja s 13 trgovačkih centara – 11 u Srbiji i dva u Crnoj Gori.

Komentirajte prvi

New Report

Close