Prije desetak godina preuzeli su posrnulu tvrtku. Sada prvi u svijetu komercijalno proizvode organske krevete

Autor: Poslovni dnevnik , 12. srpanj 2023. u 14:02
Foto: Shutterstock

Među više od 200 modela kreveta posebno mjesto zauzima organski krevet čija je komercijalna proizvodnja prva u svijetu.

Nakon više od stoljeća tradicije u drvnoj industriji i proizvodnji građevinske stolarije, Donji Vakuf proizvodi namještaj za svjetsko i domaće tržište u pogonima koji se nalaze na više od 35.000 kvadratnih metara.

Među više od 200 modela kreveta posebno mjesto zauzima organski krevet čija je komercijalna proizvodnja prva u svijetu.

Njihov cilj u ovoj plemenitoj priči nije samo zadovoljiti tržište, već i osigurati radna mjesta, očuvati šume i potvrditi vrijednost ručne izrade organske gredice koja bi s vremenom postala dio obiteljske baštine.

Kada su prije desetak godina preuzeli posrnulu tvrtku, koja je do rata bila lider u proizvodnji građevinske stolarije, sa zastarjelom tehnologijom i malim brojem kvalificiranih radnika, zatečena situacija nije davala izglede za uspjeh, javlja Federalna TV.

Nakon analize tržišta i odluke o proizvodnji namještaja, imali su dvije mogućnosti.

– Tehnološki je to možda bilo puno lakše realizirati kroz investiciju i ići putem kojim ide većina kompanija, ali mi smo odlučili plemenitost našeg čovjeka, našeg radnika pokušati pretočiti u jedan proizvod – kaže Ernad Smajić, direktor tvrtke. glavni izvršni direktor.

Kada su se na inozemnom tržištu etablirali s gotovo 4.000 kreveta mjesečno, izrađenih od jelovine, za čiju su proizvodnju i obradu potrebne ruke, a ne strojevi, odlučili su provesti vlastitu ideju organskog kreveta, koji je prvi izlagao na sajmu u Kölnu..

– Organska gredica nam je dala priliku da prvi u svijetu počnemo komercijalno proizvoditi taj proizvod. Organski krevet spoj je plemenitosti rada naših majstora, našeg zanatskog umijeća i povratka prirodi, kako ne bismo bili okrutni prema njoj – objašnjava Smajićč.

Na organskoj gredici, od koje je svaka jedinstvena i potpuno razgradiva, sve je prirodno, bez ikakvih dodataka štetnih za zdravlje, zbog čega je sve traženija na tržištu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ja bi tu prirodu betoniro organskim betonom..

 

Razvio bih novu granu slikarstva

New Report

Close