Beograd uvodi javni riječni prijevoz na području grada

Autor: Poslovni dnevnik , 30. kolovoz 2021. u 22:00
Foto: Pixabay

Putnici koji se ukrcavaju na brod moraju imati valjanu kartu za javni prijevoz, a sa sobom mogu unijeti ručnu prtljagu, dječja kolica, invalidska kolica, bicikl te psa ili mačku.

Grad Beograda uvodi javni prijevoz putnika linijskom plovidbom na području grada, čime se otvara mogućnost uspostave prijevoza putnika od Grocke do Obrenovca, rekao je za TV Happy Goran Vesić, zamjenik gradonačelnika Beograda.

“Odluka predviđa da brodske linije mogu biti za linijsku plovidbu, ali i turističko-kružne. Redoviti prijevoz brodovima obavljaće se od 6 do 22 sata, osim u danima kada plovidba nije moguća zbog vremenskih uvjeta.

Putnik neće moći ući u brod bez pretplatne ili neke druge karte za javni prijevoz jer će se kontrola karata obavljati na pristaništima”, rekao je Vesić.

Prema njegovim riječima, prijevoznici neće dopustiti da na brod uđe putnik pod utjecajem alkohola, oboljeli od zarazne bolesti, dijete mlađe od šest godina bez pratitelja i putnik bez karte.

U slučaju kvara plovila, prijevoznik mora angažirati drugo u roku od dva sata. Putnici koji se ukrcavaju na brod moraju imati valjanu kartu za javni prijevoz, a sa sobom mogu unijeti ručnu prtljagu, dječja kolica, invalidska kolica, bicikl te psa ili mačku.

“Beograd je grad na dvije međunarodne plovne rijeke s gotovo sto kilometara riječnih obala. Nevjerojatno je da svoje rijeke nismo koristili za javni prijevoz kao što to rade mnogi gradovi u svijetu.

Radimo na projektu prema kojem bi buduća pristaništa, odnosno riječne postaje, bile povezane kopnenim javnim prijevozom”, dodao je Vesić.

Komentirajte prvi

New Report

Close