Bećović Management Group ulaže 13 milijuna eura u obnovu hotela Mediteran

Autor: Poslovni.hr , 06. listopad 2021. u 21:59
Uz obnovu, najavljena je i izgradnja novog dijela hotela Mediteran u Ulcinju, Foto: PD

Isa Bećović, vlasnik tvrtke, 
najavio je radove nakon završetka sezone.

Kompanija Bećović Management Group tijekom sljedeće četiri godine u obnovu hotela Mediteran u Ulcinju uložit će 13 milijuna eura, priopćeno je iz crnogorske vlade.

Vlada je usvojila informaciju o rezultatima pregovora s kompanijom Bećović Management Group za zaključivanje sporazuma o reguliranju međusobnih odnosa u vezi s ugovorom o kupoprodaji hotela Mediteran od 25. travnja 2005. između HTP Ulcinjska rivijera i Bećović Groupa.

Tijekom sastanaka s potpredsjednikom vlade Dritanom Abazovićem predstavnici kompanije izrazili su spremnost da počnu s ulaganjem u hotel Mediteran.

“Utvrđen je prijedlog sporazuma prema kojem se investitor obvezao da će od svibnja do prosinca 2022. uložiti tri milijuna eura. Tijekom 2023. plan je da investitor uloži pet milijuna eura, dok će od siječnja 2024. do 30. travnja 2025. u hotel uložiti dodatnih pet milijuna eura”, navodi se u dokumentu kojeg je objavila vlada.

U slučaju raskida ugovora kupac će Ulcinjskoj rivijeri vratiti imovinu, a njemu će biti nadoknađen iznos uložen u realizaciju investicije koji je potvrđen od strane neovisnog kontrolora. Taj iznos bit će umanjen za 1,22 milijuna eura na ime naknade štete zbog oslobađanja od obveze dostavljanja jamstva, dok će preostalu razliku zadržati prodavač na ime amortizacije korištenih sredstava i izgubljene dobiti za razdoblje korištenja hotela od strane kompanije Bećović Management Group.

Investitor se obvezao i da će dopustiti rad kontrolora kojeg odredi vlada, a koji će pratiti realizaciju investicije. Također, obvezao se da će Ulcinjskoj rivijeri i vladi svakih šest mjeseci dostavljati izvješće o radovima, kao i da će neovisnom kontroloru i predstavnicima vlade omogućiti da posjećuju gradilište. Dritan Abazović, potpredsjednik vlade, sastao se u srpnju s Isom Bećovićem, američkim ulagačem porijeklom iz Ulcinja koji je kupio hotel Mediteran. On je najavio da njegova kompanija planira u obnovu i izgradnju novog dijela hotela Mediteran uložiti između 15 i 20 milijuna eura. Tada je najavio da bi radovi mogli početi nakon završetka sezone.

Komentirajte prvi

New Report

Close