ASA Prevent podiže prvu privatnu opću bolnicu u Sarajevu vrijednu 60 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 15. travanj 2021. u 22:00
Bolnica će zapošljavati nekoliko stotina liječnika i drugog medicinskog i ostalog osoblja/Shutterstock

Projekat je vrijedan oko 60 milijuna eura.

Na području sarajevske općine Novi Grad u ožujku ove godine počela je prva faza izgradnje prve privatne opće bolnice u Sarajevu, a načelnik te općine Semir Efendić objavio je i skice kako bi ona trebala izgledati.

Projekat je vrijedan oko 60 milijuna eura, investitor je jedna od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija ASA Prevent, a studiju za izgradnju bolnice pripremio je Medicinski fakultet iz Beča.

“Višestruki je značaj ovog projekta za našu ekonomiju, zdravstveni sustav, ali i ukupno okružje u našem gradu”, rekao je Efendić. Bolnica će se nalaziti uz središnji objekt doma zdravlja Novi Grad na Otoci i tako će činiti cjelinu zdravstvenog kompleksa s domom zdravlja i bolnicom na jednom mjestu.

Izgradnja i puštanje rad jedne ovakve zdravstvene ustanove trebali bi popraviti standard kada je riječ o zdravstvenim uslugama, a usto to je prilika da se otvore nova radna mjesta, ali i zadrži medicinski kadar u Bosni i Hercegovini, piše portal Klix.ba.

“U konačnici, bolnica će zapošljavati nekoliko stotina liječnika i drugog medicinskog i ostalog osoblja koji posao neće morati tražiti izvan naše države”, dodao je Efendić.

Nakon izgradnje trgovačkog centra Bingo s multipleks kinima i ostalim sadržajima u ulici Džemala Bijedića, izgradnja bolnice još jedan je projekt koji se uspješno realizira u općini Novi Grad.

Komentirajte prvi

New Report

Close