ArcelorMittal nakon dva mjeseca zapalio peći u Zenici

Autor: Poslovni dnevnik , 08. siječanj 2024. u 22:00
Foto: Shutterstock

U tvrtki 18. prosinca okončan je štrajk radnika koji su tražili novi kolektivni ugovor i veće plaće za 25 posto.

Radnici ArcelorMittala Zenica 7. i 8. siječnja pokrenut će proces pokretanja visoke peći, kako bi se nastavila proizvodnja koja je prekinuta prije gotovo dva mjeseca.

Ovo je za Radio Slobodna Evropa (RSE) potvrdio Rašid Fetić, predsjednik Sindikata radnika tvornice. Najveći regionalni proizvođač čelika i željeza obustavio je proizvodnju 11. studenog prošle godine zbog, kako je tada priopćila uprava, loših uvjeta na tržištu čelika.

“Počinjemo s pripremama kako bismo mogli pokrenuti visoku peć i nastaviti s radom. Očekujemo da će nam obećani bonus od 2.500 maraka (1.250 eura) biti isplaćen do 10. siječnja”, kazao je Fetić.

Inače, u ovoj tvrtki 18. prosinca okončan je štrajk radnika koji su tražili novi kolektivni ugovor i veće plaće za 25 posto. Dogovor radnika i uprave tvornice postignut je uz posredovanje Vlade Federacije BiH.

Radnicima je obećana jednokratna nagrada od 2.520 maraka (oko 1.250 eura), topli obrok u iznosu od 7,5 maraka i druge beneficije, među kojima je i novi kolektivni ugovor.

Komentirajte prvi

New Report

Close