Amel Kovačević novi direktor BH Telecoma

Autor: Poslovni.hr , 24. rujan 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

Njegove ključne kompetencije su priprema ključnih politika i procedura s ciljem izgradnje snažnog korporativnog ugleda.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) donijela je odluku o smjeni uprave Javnog poduzeća BH Telecom na čelu sa Sedinom Kahrimanom i imenovanju nove uprave na čelu s Amelom Kovčevićem.

Osim Amela Kovačevića, novu upravu činit će i Erdal Ismalagić, Damir Čaušević, Muamer Durić, Anisa Lojo-Bajrić, Saša Palinić i Semir Ibrahimović.

Kovačević, član stranke Narod i Pravda, malezijski je student: Bio je direktor u BBI-u i Bamcardu. Donedavno je bio izvršni direktor United Bank of Albania, a od 2018. do 2020. godine obnašao je funkciju ministra financija u Vladi Kantona Sarajevo. Kao uposlenik Ministarstva vanjskih poslova BiH od 2010. do 2013. godine bio je veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Kini i Mongoliji.

Predavao je na Internacionalnom sveučilištu u Sarajevu i The Noel Baker Center for Business and Management Studies.

– Njegove ključne kompetencije su priprema ključnih politika i procedura s ciljem izgradnje snažnog korporativnog ugleda, rastuće baze klijenata, prepoznavanje poslovnih prilika, praćenje trendova u industriji i donošenje poslovnih strategija u cilju postizanja optimalnog rasta ključnih parametara poslovanja, njegova biografija Države. U životopisu se nalazi i podatak da je bio učenik druge generacije Druge gimnazije. – Postiže izvanredne rezultate u rastu portfelja, prihoda i profitabilnosti segmenta poslovanja u svojoj nadležnosti.

Uspješno redizajnira poslovne procese i stvara visoko motivirajuće radno okruženje u cilju povećanja produktivnosti poslovnog segmenta. Ima dokazano iskustvo u definiranju i provedbi dugoročnih strategija, vođenju višečlanih timova u složenom i promjenjivom okruženju, stoji u njegovom životopisu.

Smjena Uprave BH Telecoma očekivala se već neko vrijeme, nakon što je nedavno imenovan novi Nadzorni odbor ove kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close