Air Serbia i Zračna luka Mostar blizu dogovora

Autor: Poslovni dnevnik , 06. prosinac 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

Air Serbia trenutno održava operacije za Sarajevo i Banja Luku u Bosni i Hercegovini.

Zračna luka Mostar i Air Serbia pregovaraju o potencijalnom uvođenju letova iz Beograda, a dogovor je navodno blizu.

“Radimo na tome da osiguramo letove za Beograd s velikim brojem frekvencija pod povoljnim uvjetima. Blizu smo dogovora, ali sve ovisi o raspoloživim kapacitetima zrakoplova.

Dosta smo ograničeni tko može letjeti u Mostar jer aerodrom ima dosta ograničenja kada su u pitanju polijetanja i slijetanja, tako da ne možemo sa svima pregovarati”, rekao je generalni direktor Zračne luke Mostar Marko Đuzel., piše Ex-Yu Aviation News

Air Serbia trenutno održava operacije za Sarajevo i Banja Luku u Bosni i Hercegovini. Ranije ove godine, izvršni direktor Air Serbia, Jiri Marek, rekao je: “Već letimo na petnaest odredišta u bivšoj Jugoslaviji. To je više od bilo koje druge zrakoplovne kompanije. Nastavit ćemo dodavati frekvencije svim zemljama jer nam one također osiguravaju protok putnika za povezne letove, posebno za naše dugolinijske operacije.”

Croatia Airlines trenutno je jedini prijevoznik koji ima cjelogodišnje letove za Mostar, a nakon više od tri godine obnovio je svoju liniju za Zagreb početkom 2023. godine. Mostarska zračna luka prošlog je tjedna raspisala natječaj za dodjelu subvencija za održavanje zagrebačke linije, a očekuje se da će glavni ponuditelj biti Croatia Airlines.

Redovne letove između Beograda i Mostara prvi put je 15. ožujka 1962. uspostavio JAT, a letovi su postojali tijekom sljedećih desetljeća. Ruta je u početku služila lokalnom stanovništvu, ali je od 1980-ih postala popularna među transfernim putnicima koji su putovali u vjerske svrhe kako bi posjetili mjesto Međugorje.

Sam JAT je prodavao posebne pakete za Mostar za hodočasnike na tržištima uključujući Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo pa sve do Filipina. Kako se Jugoslavija počela raspadati, usluge su prekinute. JAT-ov posljednji let na toj ruti, koji je ujedno bio i posljednji komercijalni let između dva grada do danas, obavljen je 23. studenog 1991.

Komentirajte prvi

New Report

Close