Agencija za zaštitu konkurentnosti zabranila državnu pomoć Skijalištima Crne Gore

Autor: Poslovni dnevnik , 24. siječanj 2021. u 21:59
Foto: Shutterstock

Postupak se odnosi na novčanu pomoć od 250.800 eura koju je prethodna vlada dala Skijalištima Crne Gore 2018.

Crnogorska Agencija za zaštitu konkurentnosti (AZK) naložila je Ministarstvu ekonomskog razvoja da ne daje pomoć Skijalištima Crne Gore dok se ne okonča ispitni postupak o novčanoj pomoći toj kompaniji.

Postupak se odnosi na novčanu pomoć od 250.800 eura koju je prethodna vlada dala Skijalištima Crne Gore 2018. godine za pripremu zimske turističke sezone, pišu Vijesti.

AZK je zatražila od Ministarstva ekonomskog razvoja da u roku od mjesec dana od prijema rješenja o pokretanju ispitnog postupka dostavi sve raspoložive podatke potrebne za ispitivanje usklađenosti državne pomoći dodijeljene Skijalištima Crne Gore sa zakonom i informacije o svemu što je dodijeljeno toj kompaniji.

“Postoji sumnja da je Skijalištima Crne Gore dodijeljena nezakonita državna pomoć”, navodi se u rješenju AZK-a.

Skijališta Crne Gore nisu dobila pomoć države samo 2008. godine, već i godinu kasnije, što je utvrdila Državna revizorska institucija u reviziji završnog računa proračuna za 2019. godinu.

Naime, vlada bivšeg premijera Duška Markovića te je godine dodijelila ukupno 28,6 milijuna eura pomoći državnim kompanijama, uključujući Skijališta Crne Gore, i to bez mišljenja AZK-a. Skijališta Crne Gore 2019. godine dobila su od vlade 650.000 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close