Accor nije odustao od daljnjih ulaganja u hotele u BiH

Autor: Poslovni dnevnik , 14. veljača 2023. u 21:59
Mete su gradovi Mostar, Banja Luka i Tuzla, plus odmarališta u planinskim regijama/SHUTTERSTOCK

Hoteli pod Accorovom zastavom u suradnji sa saudijskim invesitorima Tarčin Forest Resort, Novotel, Ibis Styles i Swissotel otvoreni su između 2017. i 2019.

Globalna hotelska grupa Accor nije odustala od daljnjih ulaganja u BiH, a tvrtka istražuje nove investicije nakon pandemije koja je zaustavila ekspanziju, izvještava Indikator.ba.

Frank Reul, Accorov potpredsjednik razvoja za sjevernu Europu, istočnu Europu i Balkan, kaže da nakon pandemije tvrtka ponovno istražuje mogućnosti partnerstva u zemlji. Mete uključuju gradove Mostar, Banja Luku i Tuzlu, plus odmarališta u planinskim regijama.

S obzirom na to da tržište ne može nositi mnogo hotela s pet zvjezdica gledamo na razvoj srednje marke Mercure i vrhunske marke Movenpick u zemlji, kaže Reul. Smatra da je pravo vrijeme za ulaganja u turizam.

To je ogromna prilika, budući da je zemlja nedovoljno razvijena u smislu iskorištavanja svog turističkog potencijala. Hoteli pod Accorovom zastavom u suradnji sa saudijskim invesitorima Tarčin Forest Resort, Novotel, Ibis Styles i Swissotel (svi smješteni u Sarajevu) otvoreni su između 2017. i 2019. godine, ali od tada nije bilo novih investicija.

Komentirajte prvi

New Report

Close