Zašto su strani jezici korisni u svakodnevnom zivotu i poslovnom svijetu

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2015. u 09:00
Foto: SOVA

Otvaraju nam nove vidike i obogaćuju naše iskustvo.

Ne treba posebno isticati zašto su jezici korisni u svakodnevnom životu i poslovnom svijetu. Prije svega, otvaraju nam nove vidike i obogaćuju naše iskustvo jer putem njih usvajamo nova znanja o kulturama, stječemo prijatelje, učimo o različitosti. Druga vazna prednost znanja stranog jezika je, pogotovo iz perspektive građana Europe, konkurentnost na tržištu rada.

Solidno vladanje stranim jezikom može pomoći da se izbjegnu mnoge nezgodne situacije: od nemogućnosti sporazumijevanja u trgovini, hotelu ili restoranu za vrijeme turističkog posjeta do frustracije radi nerazumijevanja poslovnog pisma na koje niste u stanju samostalno odgovoriti. Nema nista neugodnijeg od grozničavog razmišljanja kako se izraziti na poslovnom sastanku…

 


Foto: SOVA

U interesu je svakog obrazovanog pojedinca da se kompetentno služi stranim jezikom i to ne samo kao elementom opće komunikacije nego i za potrebe struke. Kako najlakse naučiti strani jezik? Važno je biti motiviran i biti izložen kvalitetnom modelu. Uz to, metodičko znanje i stručnost profesora osnovni su preduvjeti za uspjeh. Jezik se uči usvajanjem jezičnih vjestina govora, pisanja, čitanja i slušanja od kojih su sve jednako važne. No, bez obzira koliko ste dobri u gramatici i koliko dobro razumijete prenesene poruke, komunikacija će biti ostvarena tek kad progovorite. Stoga su SOVINI tečajevi usmjereni upravo na to: u što kraćem roku osposobiti polaznika za efikasnu komunikaciju. Osim lingvističkih obilježja pojedinog stranog jezika, upoznat ćete se i s mnogim kulturološkim i civilizacijskim aspektima koji su u komunikaciji itekako važni.

Zbog mogućnosti daljeg akademskog obrazovanja u inozemstvu kao i mobilnosti rada na globalnom tržištu, SOVA je sve svoje programe učenja stranih jezika prilagodila na način da polaznike priprema za neki od međunarodno priznatih ispita tj. diploma.

SOVINE pripreme garantiraju vam kvalitetnu poduku, ugodnu i opuštenu radnu atmosferu, konstantno praćenje od strane profesora kao i povratnu informaciju o napretku. Na Vama je da odaberete da li ćete se pripremati za SOVINU svjedodžbu s pravom upisa u radnu knjižicu, ili za jedan od međunarodno priznatih certifikata.

Komentirajte prvi

New Report

Close