Studiraj na ZŠEM-u i profesionalno se bavi sportom!

Autor: Promo , 18. kolovoz 2020. u 09:35
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

ZŠEM nudi kvalitetan studijski program prilagođen mnogim sportskim obavezama upravo za aktivne i profesionalne sportaše.

Profesionalni sportaši uz mnoge treninge, putovanja i natjecanja često razmišljaju o svom obrazovanju. Dr.sc. Luka Leško sa Zagrebačke škole ekonomije i managementa naglašava kako je obrazovanje za sportaše jednako važno kao i za sve koji se ne bave sportom.

“Bilo iz razloga ranog prekida sportske karijere odnosno same kvalitete života nakon dugotrajnije sportske karijere, vrlo mali udio sportaša osigura egzistenciju temeljem sportskih postignuća, a i takvima je potrebno obrazovanje kako bi kapitalom uspješno upravljali. Svi se ostali moraju snaći na tržištu rada, u sportskoj ili drugoj djelatnosti. U tome je kontekstu vrlo važno odabrati fakultet koji razumije i podržava sportaše u ostvarenju ciljeva, omogućujući kvalitetno studiranje, a prilagođeno složenim sportskim obavezama (treninzi, pripreme u inozemstvu, natjecanja, vrijeme za oporavak, san). U razvijenijim državama sportaši su na cijeni kao poželjni djelatnici, organizirani, disciplinirani, posvećeni, otporniji na stres, spremni rješavati probleme, a prepreke shvaćaju kao prirodan put do ostvarenja ciljeva. Pritom je kvalitetno obrazovanje glavni preduvjet ostvarenja druge uspješne karijere, radne karijere, koja obuhvaća znatno dulji period od profesionalne sportske karijere.” – objašnjava Leško.

Studijski program prilagođen sportašima i njihovu načinu života

ZŠEM nudi kvalitetan studijski program prilagođen mnogim sportskim obavezama upravo za aktivne i profesionalne sportaše.

Studij je organizacijski prilagođen sportašima koji zbog profesionalnih treninga ne mogu redovno pohađati predavanja. U radu se sustavno koristi e-learning platforma koja pruža odlične preduvjete za kvalitetno obrazovanje te se tako mogu nadoknaditi mogući izostanci s nastave.

Na ZŠEM-u, poznatom po praćenju svjetskih trendova i postavljanju standarda u visokom obrazovanju u Hrvatskoj, osluškuju potrebe i svojih studenata koji su aktivni sportaši, te su nedavno otišli i korak dalje.  S Hrvatskih olimpijskim odborom sklopili su ugovor o suradnji u polju dual karijere vrhunskih sportaša i uključivanju u zajedničke projekte u području sporta.

ZŠEM omogućuje dual karijeru prilagođenu sportskim obvezama, sinergijom tradicionalnih i modernih oblika poučavanja, a u svrhu podrške u ostvarenju sportskih i akademskih postignuća. Uz brojne studente reprezentativce u velikom broju sportova, sudionike Olimpijskih igara, Univerzijada, svjetskih i europskih prvenstava, ZŠEM ima i uspješnu studentsku sportsku udrugu.

Visokokvalitetni MBA programi pružit će važna znanja aktualnim i bivšim sportašima odnosno sportskim djelatnicima u polju upravljanja sportskim organizacijama, savezima i klubovima.

Izvodi se i predmet “Sport Management” na engleskome jeziku koji uključuje i izvannastavne sadržaje, a koji pohađaju studenti s pet kontinenata. Nastavni program prilagođen je svim studentima, bez obzira na specifičnosti sustava sporta u državama iz kojih dolaze.

ZŠEM je razvio i program dual karijere za sportaše iz inozemstva, s podrškom u pronalasku sportskog kluba i registraciji te mentorskim radom sa sportašima, posebice u usklađivanju sportskih obveza i nastave na fakultetu.

Stečeno je i iskustvo u aplikaciji i provedbi EU projekata u poljima “dual careers of athletes” i “good governance in sport”, a profesori kontinuirano publiciraju znanstvene članke i knjige u području menadžmenta u sportu.

 

ORGANIZATOR
GLAVNI PARTNER
POD POKROVITELJSTVOM

New Report

Close