Što bi sve IT sektor trebao znati o porezima?

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2018. u 16:42
Foto: Thinkstock

Cilj seminara je uputiti polaznike u kompleksan sustav međunarodnog oporezivanja, kako primijeniti EU direktive kod raznih plaćanja, a kako Ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja.

Hrvatska ima snažan IT sektor koji obilježava glavni problem visokog oporezivanja rada. Također, gotova sva društva iz IT sektora posluju na međunarodnom tržištu, a velik broj njih razmišlja (ili već jest) o otvaranju inozemnih društava ili podružnica što otvara brojna porezna pitanja poput poreza po odbitku ili transfernih cijena.

Cilj seminara je uputiti polaznike u kompleksan sustav međunarodnog oporezivanja, kako primijeniti EU direktive kod raznih plaćanja, a kako Ugovore o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. Također, seminar nudi praktične informacije poput koliki su troškovi otvaranja inozemnog holdinga, kao i prednosti i nedostatke istog, te odgovore na konkretna porezna pitanja i probleme iz svijeta IT poput modela za poreznu optimizaciju primanja radnika.

Također će se obraditi pitanje licenciranja softwarea, odnosno pravne zaštite intelektualnog vlasništva. Seminar je zamišljen kao interaktivna radionica u kojoj će polaznici, među ostalim, postavljati pitanja predavačima, imati priliku vidjeti velik broj primjera iz prakse.

Prijavu za sudjelovanje na seminaru POREZI U IT SEKTORU možete ispuniti na www.hif.hr ili slanjem osobnih podataka na info@hif.hr (ime i prezime, poduzeće, telefon i mail).

Seminar se održava u četvrtak 24. svibnja 2018. u Zagrebu s početkom u 10.00 sati. Iz predavanja Pere Mioča te gostiju predavača iz Porezne uprave saznajte bitne elemente:

Optimizacija primitaka zaposlenika i managera u IT sektoru Pregled oporezivanja opcija i dodjele udjela zaposlenicima;

Porezna optimizacija odnosa vlasnika i društva;

Porezi kod samostalnih djelatnika u IT sektoru;

Osnivanje holdinga izvan RH (razlozi za i protiv);

Pregled popularnih destinacija i poreznih stopa: Pregled oporezivanja rada iz konkretnih zemalja;

Porez po odbitku – kada moram platiti i kada ga meni naplaćuju?;

Primjena Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i EU direktive – kada nam koriste;

Transferne cijene i IT sektor; Problemi vezani za intelektualnu imovinu (IP) – je li moguće i kada prenijeti IP van Hrvatske?;

Licenciranje softvera – potencijalni modeli provedbe;

Koje metode kod transferne cijene se mogu koristiti i kako? Kapitalizacija troškova kod razvijanja softvera – trošak ili nematerijalna imovina;

Što sa R&D poticajima? Porezne olakšice kod zapošljavanja mladih? Licenciranje softvera – kako pravno zaštititi intelektualno vlasništvo? Financiranje IT kompanija

Saznajte na PRAKTIČNIM PRIMJERIMA sve o optimizaciji poreza u IT sektoru

ODOBRAVAMO POPUST OD 15% ZA RANE PRIJAVE DO PONEDJELJKA 21.05.2018.

Sve daljnje informacije možete dobiti na www.hif.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close