Setcor – domaći brand koji hrvatske gradove uvodi u 21. stoljeće

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2016. u 16:03
Foto: foto press

U svijetu je informatizacija gradova već u punom zamahu.

U javnoj upravi hrvatskih gradova konačno se počinju primjenjivati suvremena ICT rješenja. Setcor, domaći brand koji pomoću informatičkih sustava pojednostavljuje poslovne procese i bitno smanjuje troškove pomaže im u poslovnim procesima i svakodnevnom funkcioniranju. Učinkovitost, preciznost i kvaliteta tako bi mogli postati pridjevi koje sve više vezujemo i uz javni sektor.

U svijetu je informatizacija gradova već u punom zamahu. Ubrzano se radi na realizaciji pametnih gradova, a Internet of Things tehnologija sastavni je dio takvog razvitka. Potreba za informatičkom podrškom ponajprije leži u činjenici da se svakim danom stvaraju ogromne količine novih podataka koje treba adekvatno prikupiti, analizirati i pohraniti. Pošto je nemoguće i neekonomično fizički ispisivati milijune papira i pospremati ih u ormare, iznimno je važno uložiti u sigurno digitalno rješenje.

Zato već dobro razvijenom cloud tehnologijom svaki grad može svojim stanovnicima, namještenicima, pa i turistima olakšati svakodnevicu kroz pametna rješenja. Uspješna priča već je zaživjela u Novskoj gdje su gradski vijećnici upotrebom tableta ostvarili znatne financijske i ekološke uštede i korist. Pristup podacima u bilo kojem trenutku i s bilo kojeg mjesta, u samom je početku umanjio troškove za 10 000 kuna, a radi se na uvođenju i drugih korisnih opcija.

Osim navedenog primjera, javna uprava bi značajne rezultate mogla ostvariti implementacijom DMS sustava. Njime se može digitalizirati i pohraniti kompletna dokumentacija, te se prethodno kategorizirati. Jasan pregled dokumenata štedi i vrijeme i novac, a uprava bi postala precizna i učinkovita. Inicijalni trošak svakako bi se isplatio, i to u kratkom vremenu.

„Nadamo se da će i drugi gradovi prepoznati benefite informatizacije i digitalizacije. Postoji mnoštvo case studyja koji govore u prilog uvođenju suvremenih tehnologija u javnu upravu, a zadovoljstvo namještenika i građana bi zasigurno potaknulo implementaciju više oblika novih rješenja. Nema smisla da ne iskoristimo dostupna znanja i uređaje, a nije potrebno ni angažirati strane stručnjake za takvu reformu.“ – izjavio je Nenad Raca, direktor Aduro Ideje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pozdrav. Dajte samo ispravite naziv firmu u naslovu članka.

New Report

Close