Organizacija posla od kuće
RAD OD KUĆE

Izdvojili smo aplikacije za lakši rad od kuće uz koje je uspjeh zagarantiran

Rad na daljinu organizacijski može biti zahtjevan, a zadržati kontinuitet poslovanja u doba ovakve krize doista je pos…
PD VL native tim
13. travanj 2020. u 09:00
Foto: Native

Kriza (lat. crisis., grč. krisis) znači prijelom, svaki iznenadni prekid do tada kontinuiranog razvoja. Svaka kriza ima svoje opasnosti i prilike, stoga je važno kako se s krizom nosimo. U još aktualnoj korona krizi, u fokusu su dva goruća problema – javnozdravstveni i ekonomski. Zbog zdravlja cijele naše društvene zajednice, životi su nam se promijenili u tolikoj mjeri da i sve svoje poslovne obveze moramo obavljati od kuće. Golem je to izazov i za zaposlenike i za poslodavce. Rad na daljinu organizacijski može biti zahtjevan, a zadržati kontinuitet poslovanja u doba ovakve krize doista je poslovni uspjeh.

Ova se globalna kriza odvija u doba tehnološke razvijenosti, pa su nam mnogi digitalni alati dostupni kako bismo lakše i jednostavnije radili na daljinu, a pritom i održali kontinuitet poslovanja. Primjerice, SAP kao jedan od najvećih proizvođača software-a poslovnih aplikacija ponudio je niz rješenja koja uvelike olakšavaju rad na daljinu, od kojih su neka i besplatna. Izdvojili smo samo neke od njih.

Remote Work Pulse

 Aplikacija pomaže u organizaciji rada i upravljanju timom. Kroz alate u aplikaciji, u svakom trenutku vodstvo tvrtke može komunicirati sa zaposlenicima i dobiti detaljan uvid u njihove potrebe I izazove rada od kuće.

SAP Concur TripLink

 Poslovna aplikacija koja omogućava upravljanje na daljinu raspodijeljenim timovima,  organiziranje i nadzor njihovih radnih rasporeda, poslovnih putvanja,  savjetovanje oko određenih promjena, eventualnih opasnosti ili kašnjenja.

SAP Signature Management DocuSign

 Ovaj posebno dizajnirani SAP oblak alat pojednostavljuje poslovne transkacije i čini postupak potpisivanja dokumenata brzim, jednostavnim, kompatibilnim i sigurnim. U njemu se online mogu pregledavati i potpisivati svi dokumenti, od jednostavnih i glavnih ugovora do kupnje naloga  i RFP-ova.

Demo SAP Analytics Cloud za planiranje

 Ako se trebate pripremiti za različite moguće scenarije, fleksibilno prilagoditi kratkoročne i srednjoročne poslovne planove proizvodnje i prodaje ili donijeti brze odluke i promjene u kritičnim područjima poslovanja, ovaj oblak alat pomaže u postavljanju strateških ciljeva i planova, izvršavanju analize proračuna i financijskog predviđanja.

SAP Ariba Discovery

 U krizi je moguće da se dogode nagle promjene u lancu opskrbe ili problemi s ispunjavanjem novih narudžbi, kašnjenjem isporuka i nepredvidivoj potražnji potrošača prouzročenih kriznom nestabilnošću tržišta. U Ariba Discovery planiranje je jednostavno i brzo, a svaka tvrtka može povećati učinkovitost svojih resursa fleksibilnim planiranjem lanca opskrbe na temelju predviđanja potražnje, raspodjele resursa, prioriteta i ograničenja.  U vremenima krize presudno je identificirati alternativne scenarije opskrbe i procijeniti što to znači za poslovanje.

– Kako poboljšati zadovoljstvo i lojalnost kupaca, a istodobno očuvati i dobro planirati proizvodnju usjeva bio nam je jedan od strateših ciljeva. Čim smo uveli SAP integrirano poslovno planiranje, poboljšali smo planiranje potražnje, predviđanje buduće potražnje i proizvodnju dostatne količine proizvoda, ističe Matt McCall, predstavnik  tvrtke Syngenta, jedne od najvećih  svjetskih poljoprivrednih tvrtki koja koristi  SAP integrirano poslovno planiranje.

Obuka za kućni ured ( Home Office training )

 U krizama se uvijek kriju i određene prilike. Iako ne možemo odlaziti na seminare i usavršavati se, učenje, posebice o novim alatima, ne mora stati, jer možemo učiti i iz sigurnosti vlastitog doma.

SAP Litmos je internetska platforma za trening koja pruža tečajeve za sveobuhvatno usavršavanje, prilagođeno potrebama organizacije. Poslovni i tehnički korisnici imaju na raspolaganju, 24 sata dnevno, niz alata za obuku i SAP materijala na zahtjev, u raznim formatima i jezicima koji su uvijek ažurirani.

SAP Hub Learning Hub pruža 24/7 pristup internetskim obrazovnim sadržajima, SAP interaktivnim učionicama i sustavima za obuku uživo u oblaku.

Sadržaj omogućio SAP Hrvatska

New Report

Close