Često slušamo da se u domaćim prehrambenim proizvodima koristi sušeno voće ili povrće iz drugih zemalja, dok hrvatski proizvođači naglašavaju da nemaju kome prodati plodove svoga rada. No, čini se kako se stvari ipak polako mijenjaju. Poljoprivrednici se sve okreću kulturama koje nude veće profite te za čiju su sirovinu zainteresirane hrvatske kompanije. Jedan od svijetlih primjera je proizvodnja pivarskog ječma koja konstantno raste, prvenstveno zbog toga što se ječmeni slad koristi za proizvodnju piva. Zbog toga pivarski ječam postaje hit poljoprivredna kultura. Riječ je o kulturi koja spada u kategoriju tradicionalnih na našem području, poput pšenice. No, razliku od pšenice, cijena ječma je od 5 do 20 posto veća, dok ranija žetva znači i raniji novac koji poljoprivrednicima stiže od otkupa.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu