Povezivanje je danas važnije no ikad: Iskoristite benefite za poslovne korisnike!

Autor: PD VL native tim , 19. ožujak 2020. u 15:16
Foto: Getty Images

Razrađeni su detaljni scenariji za osiguravanje kontinuiteta poslovanja i pružanja usluga.

Situacija s korona virusom dodatno je ukazala na potrebu povezanosti, a s obzirom na to da je na snazi i rad od kuće i djeca ne pohađaju redovnu nastavu u učionicama, ukazuje se potreba za nekim novim oblicima rada ili učenja. Oni pak zahtijevaju jaku internetsku vezu i mrežu koja će moći podnijeti teret online obrazovanja i učenja.
Kako bi korisnicima olakšali situaciju s koronavirusom, hrvatski poduzetnici i teleoperateri nastavljaju s nizom pogodnosti, a među prvima je uskočio A1.

Internet trenutno koristi više od 4,5 milijardi ljudi širom svijeta, a društvene mreže njih 3,8 milijardi. Gotovo 60 posto svjetske populacije već je na mreži, a uskoro će i više od polovice svjetskog stanovništva koristiti društvene mreže. Pokazao je to najnoviji izvještaj Digital 2020. koji jasno pokazuje kako i bez situacije s korona virusom dnevno na internetu provedemo oko 7 sati. Riječ je o 40 posto budnog vremena, a ta brojka u ovim uvjetima ima tendenciju rasti.

Te brojke govore puno, a kako ne bi ostale samo slovo na papiru, mobilni privatni pretplatnici mogu tako od utorka u Moj A1 aplikaciji aktivirati besplatnih 20GB prometa na 7 dana, dok korisnici na bonove dobivaju 5GB prometa na 5 dana. Tomato korisnici na pretplatu i bonove imaju besplatnu flat opciju na 5 dana.
Svi poslovni korisnici također dobivaju dodatnih, besplatnih 20GB prometa na 7 dana po svim mobilnim linijama uz aktivaciju putem Moj A1 aplikacije od utorka. Osim dodatnog prometa omogućit će im se besplatno korištenje video konferencijskog sustava Eyeson do 30. lipnja. U suradnji s Microsoftom svim A1 poslovnim korisnicima osigurano je besplatno korištenje platforme za kolaboraciju i komunikaciju MS Teams do 30 lipnja.

Fiksna i mobilna mreža A1 Hrvatske spremno su dočekale početak nastave na daljinu. Tehnički eksperti aktivno nadgledaju mrežne kapacitete i spremni su reagirati u slučaju izvanrednog prometa ili bilo kakvih drugih poteškoća. Pristup digitalnom nastavnom sadržaju i inače je besplatan, bio je prije i bit će nakon što završi situacija s koronavirusom u Hrvatskoj, za sve učenike i nastavnike na A1 mobilnoj mreži koji pristupaju sadržaju s pomoću CARNet APN-a odnosno koji imaju CARNET-ov elektronički identitet. Također, kao društveno odgovorna kompanija i partner projekta Kurikularne reforme “Škola za život” Ministarstva znanosti i obrazovanja, A1 Hrvatska ove godine isporučuje više od 70.000 SIM kartica. Na navedenim SIM karticama osigurali smo dodatnih, besplatnih 2,5 GB mjesečnog prometa za surfanje odnosno istraživački rad učenika izvan CARNet sustava. Televizijski program za niže razrede može se pratiti na HRT3 i SPTV uživo i na zahtjev te snimiti u Snimalicu za kasnije gledanje. Podsjećamo da je korisnicima TV usluge sada dostupno svih 14 dječjih kanala. Osim zabavnog sadržaja djeca mogu pratiti i Da Vinci Learning, jedan od najboljih svjetskih edukativnih TV kanala. Također, u A1 Videoteci potpuno besplatno dostupna je Video učionica namijenjena učenicima za učenje i ponavljanje nastavnog sadržaja. Sastoji od video lekcija za sva četiri razreda srednjih škola koje prate gimnazijski program matematike.

S obzirom na to da je sada od posebne važnosti pružati stabilnu i pouzdanu komunikaciju na nacionalnoj razini i tako pomoći društvu da normalno i uspješno sigurno funkcionira, A1 Hrvatska je poduzela sve mjere za kontinuitet pružanja usluga korisnicima na najboljoj fiksnoj i mobilnoj mreži prema neovisnom, međunarodnom P3 mjerenju. Razrađeni su detaljni scenariji za osiguravanje kontinuiteta poslovanja i pružanja usluga. Poduzete su sve potrebne mjere opreza preporučene od nadležnih institucija kako bi zaštitili sigurnost naših zaposlenika uz minimalan utjecaj na poslovanje.

A1 je za korisnike otvorio posebnu web stranicu www.a1.hr/covid-19 na kojoj mogu pronaći sve informacije o A1 mreži, što sve rade za korisnike i za zaposlenike te korisne upute kako na primjer plaćati račune, aktivirati opcije, kupiti bon, rješavati poteškoće na A1 digitalnim kanalima – www.a1.hr i Moj A1 aplikaciji.

Sadržaj omogućio A1

New Report

Close