Oaza mira i relaksacije u Rovinju

Autor: Poslovni.hr , 08. siječanj 2015. u 09:18
Panorama, TZG Rovinj

Rovinj poznat kao grad romantike, grad prirodnih, arhitektonskih, povijesnih vrijednosti i nasljeđa, jedna je od najatraktivnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

Rovinj poznat kao grad romantike, grad prirodnih, arhitektonskih, povijesnih vrijednosti i nasljeđa, jedna je od najatraktivnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj.

Posebnost Rovinja koji je nekad bio otok, osim uređenih turističkih sadržaja čine njegovi ljudi, njegova bogata tradicija i kultura, jedinstvena starogradska jezgra prožeta uskim uličicama koje vode do velebne Crkve sv. Eufemije. Daljnjom šetnjom doći ćete do  zelene površine i  park šume Zlatni rt okruženu s 16 otoka, otočića i hridi te do ornitološkog rezervata, močvare Palud te geološkog spomenika svjetske vrijednosti, kamenoloma Monfiorenzo.  Zbog kreiranja turističkog proizvoda u skladu s postavkama održivog razvoja i ekološke svijesti, Rovinj je više godina za redom bio dobitnik brojnih turističkih nagrada poput «Plavog cvijeta sa zlatnim znakom» i «Turističkog cvijeta» za najbolje turističko  odredište u svojoj kategoriji.

Grad tradicije

Izrastao na svojoj bogatoj ribarskoj tradiciji Rovinj je postao prepoznatljiv po jedinstvenoj rovinjskoj brodici – batani i pjesmama ribara –bitinadama.  Posjetitelji mogu obići muzej ˝Kuća o batani˝ koji na interaktivan način prikazuje život nekadašnjih ribara. Osim toga moći će pratiti rad majstora-kalafata pri gradnji batane na otvorenom ili sudjelovati u večernjoj povorci batana praćeni pjesmom. 

Ljepotu Rovinja posebno su cijenili umjetnici koji su prije više od pola stoljeća osnovali likovnu koloniju, slikali najljepše motive i izlagali ih na Grisiji – ulici umjetnika. Riječ je o galeriji na otvorenom, koja svake godine privlači svojim unikatnim djelima i izlošcima velik broj zaljubljenika u umjetnost. Zavičajni muzej smješten u baroknoj palači grofova Califfi, nudi zanimljiva i neprocjenjiva djela starih majstora i djela suvremene umjetnosti, a za ljubitelje arheologije posebno je interesantno starobrončano naselje, nalazište Moncodogno koji potječe iz vremena od 2.000 do 1.200 god. prije Krista.

Aktivan odmor

Rovinj je mjesto koje pruža nebrojene mogućnosti za odmor i relaksaciju– možete u šetnje prirodom, baviti se sportskim i rekreacijskim aktivnostima, otkrivati skrivene ljepote, kulturnih starina, arheoloških nalazišta ili kušati kulinarske specijalitete.

Tri obilježene biciklističke staze, dužine 74 km, omogućuju rekreativcima i ljubiteljima bicikliranja uživanje u vožnji i upoznavanju kulturne i prirodne posebnosti rovinjske obale.Ljubitelji prirode moći će u močvari Palud, gdje se nalazi prvi i jedini “specijalni ornitološki rezervat ” u Istri te u društvu ornitologa uživati u promatranju više od 200 vrsta  ptica.

Centar za poslovna druženja i opuštanje

Wellness i spa centri Rovinja oaze su mira i zdravlja mjesta opuštanja za njegu duha i tijela uz spoj suvremenih metoda i opreme s uživanjem u autentičnom mediteranskom ambijentu. Dva velika kongresna centra su zbog svojih sadržaja i moderne infrastrukture čest odabir za održavanje poslovnih sastanaka, seminara i velikih kongresa. Rovinj se ponosi jednom od najbolje opremljenih konferencijskih centara u regiji.

Rovinj je postao prepoznatljiv i po brojnim  manifestacijama i eventima kojima se obogaćuju zbivanja u gradu poput brojnih regata, međunarodnih sportskih susreta, festivala s koncertima klasične glazbe i opere, gastro manifestacije. Od 20.12.-31.01.2015 u Centru vizualnih umjetnosti Batana organizirana je 5. smotra rovinjske fotografije & Foto 5 na kojoj možete uživati u tom vidu umjetnosti.

Više informacija na www.hrvatska365.eu

Facebook: www.facebook.com/croatia.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close