Najveći volonterski projekt pošumljavanja u Hrvatskoj

Autor: Promo , 24. listopad 2018. u 15:04
Foto: Press

Djelatnici Wiener osiguranja aktivno se uključili u projekt pošumljavanja opožarenih područja.

U projekt Boranka, najveće volontersko pošumljavanje opožarenih područja organizirano u Hrvatskoj uključili su se i zaposlenici Wiener osiguranja VIG koji su ispod Zvjezdanog sela Mosor sadili stabla. U akciji je sudjelovalo 130 zaposlenika, a tijekom subote ukupno je zasađeno oko 2000 sadnica. Akciju su pokrenuli Savez izviđača Hrvatske, Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatske šume. Kako organizatori akcije napominju, iznimno je važno da se u pošumljavanje aktivno uključi i šira zajednica.

„Wiener osiguranje prepoznalo je važnost projekta Boranka i pridružilo se kao jedan od partnera projekta. I sami smo odlučili zasukati rukave i posaditi prava stabla na Mosoru. Ponosni smo što smo ovog vikenda imali priliku svojim aktivnostima podržati ovaj hvalevrijedan projekt. Nadamo se da će i građani prepoznati važnost akcije i priključiti se donacijom ili u akciji pošumljavanja na terenu“, izjavila je Alina Radusin iz Službe za marketing i korporativne komunikacije Wiener osiguranja VIG.

Wiener osiguranje kontinuirano podržava projekte od društvene vrijednosti za zajednicu te tako od 2015. godine surađuje i s udrugom CRVENI NOSOVI klaunovidoktori kojoj donira dvije kune od svake kupljene police dopunskog ili dodatno zdravstvenog osiguranja. Također, aktivan je sudionik projekta „Stablo znanja“ u sklopu kojeg je obnovio jednu od prostorija Studentskog centra koja se koristi kao centar za tehnologiju za studente i mlade, a edukatori Wiener osiguranja održali su i predavanje studentima o financijskoj pismenosti.

Projekt „Više znamo, bolje razumijemo“ kojeg je pokrenula Hrvatska gospodarska komora također je prepoznat kao hvalevrijedan od strane brojnih Društava iz financijskog sektora pa tako i Wiener osiguranja čiji edukatori često imaju gostujuća predavanja u srednjim školama i na fakultetima diljem zemlje kojima nastoje mladima objasniti važnost osiguranja i upravljanja osobnim financijama.

New Report

Close