Najveći uspjeh tvrtke Struktor je u tome što je uspjela osigurati kontinuitet zaposlenosti

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2016. u 14:33
Foto: Press

“Najveći uspjeh tvrtke je u tome što je uspjela osigurati kontinuitet zaposlenosti, te nije podložna periodičnim poremećajima tržišta u građevinarstvu, kao i vrlo uredno servisiranje svojih obaveza prema vjerovnicima”, dodao je Željko Tešija, direktor tvrtke.

Solinska tvrtka Struktor osnovana je prije 20 godina te se u međuvremenu razvila u vrlo pouzdanog izvođača fasaderskih, ličilačkih i podopolagačkih radova, što svjedoče stalni i novi kontakti s investitorima s kojima sklapaju poslove. Ključ dugogodišnjeg uspješnog poslovanja, ističu u Struktoru, jest vrlo korektan odnos prema investitorima, djelatnicima i dobavljačima, kvalitetno izvođenje radova, kao i ispunjavanje zadanih rokova izvođenja radova.

"Najveći uspjeh tvrtke je u tome što je uspjela osigurati kontinuitet zaposlenosti, te nije podložna periodičnim poremećajima tržišta u građevinarstvu, kao i vrlo uredno servisiranje svojih obaveza prema vjerovnicima", dodao je Željko Tešija, direktor tvrtke.

Kao najveći pojedinačni uspjeh izdvojili su smo izvođenje radova na objektima P.O.S.- naselje Kila u Splitu gdje su uspješno i u vrlo kratkom roku, od samo šest mjeseci, izveli radove na objektima koji sadrže oko 450 stanova. Ipak, u svemu tome postoje i problemi s kojima se Struktor susreće, pri čemu se u prvom planu nalaze poteškoće sa spornim pravosuđem te nemogućnost naplate potraživanja nakon dugotrajnih sudskih procesa, a u zadnje vrijeme i predstečajne nagodbe koje uvelike pomažu neplatiše.

"Osnovni problem je nedostatak radne snage, pri tom ne mislimo na kvalitetnu, nego na bilo kakvu, koja je spremna učiti i napredovati. Trenutno smo u mogućnosti povećati broj zaposlenih za 100 posto, ali zbog nedostatka radne snage prisiljeni smo odbiti mnoge ponuđene poslove", za Poslovni je dnevnik otkrio Tešija.

Također, situaciji ne pogoduje ni negativna poduzetnička klima i opće mišljenje da su svi poduzetnici skloni nepoštenim postupcima – što nikako nije točno. U prilog tome ide i činjenica da je solinski Struktor bonitetnom ocjenom izvrsnosti AAA ocjenjivana godinama, što im, pojašnjava direktor, osigurava dobar rejting kod banaka i poslovnih partnera. "Dojam ozbiljne i odgovorne tvrtke, kakav ostavljamo, omogava nam lako dobivanje kredita kod banaka, kao i dobivanje novih poslova kod investitora, jer im je to garancija da će tvrtka preuzete obveze i izvršiti", kaže naš sugovornik. Neprekinuti niz bonitetne izvrsnosti i u najkritičnijim recesijskim godinama, kada je građevinska struka dobrano patila, samo je jedan u nizu atributa kojima se ova tvrtka može ponositi.

Struktor je u svom postojanju izvodio radove na mnogim objektima turističke, poslovne, industrijske i stambene namjene, od kojih valjda izdvojiti Hotel ''Excelsior''-Dubrovnik, svi hoteli Bol-Brač, Splitski hotel ''Lav'', ''Marjan-Hilton'', ''Radison blu'', Hotel ''Park'', Hoteli Baška Voda, Hoteli Tučep, Omiš, itd.; zatim bolnica Zabok, Dubrovnik; brojni trgovački, industrijski i stambeni objekti. "Struktor je angažirana i u lokalnoj zajednici poznata tvrtka koja rado pomaže potrebitima kao i sportskim klubovima, te ustanovama čija je djelatnost pomoći drugima", poručio je na kraju Željko Tešija.

Komentirajte prvi

New Report

Close