“Majstor” Ognjenović učio najmlađe kako pripremiti zdravi obrok

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 08. lipanj 2016. u 14:55
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Nakon toga uslijedila je roštiljada na kojoj su poznatom akademiku kulinarstva pomogle snage kuhinje daruvarskog restorana Terasa.

Daruvarski Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova podržala je i tvrtka Majstor kuhar iza koje stoji vrsni gastronomski stručnjak i lice s malih ekrana Branko Ognjenović.

Prijepodnevni su sati bili namijenjeni radionici s najmlađima na kojoj se učilo kako pripremiti zdrav obrok. Cilj je, kaže Ognjenović, naučiti ih da od malih nogu u prehranu uvrste kvalitetne namirnice jer su to navike koje će slijediti i kasnije. „Djecu želimo nagovoriti na redovit doručak. Prije svega, nastojimo ih nagovoriti na korištenje što više zelenila i preporučamo im korištenje sirnih namaza umjesto majoneze. Pažnju im usmjeravamo i na vizualni identitet hrane, što im se posebno svidjelo, jer ipak svi pola obroka prvo jedemo očima“, komentirao je Ognjenović.

Nakon toga uslijedila je roštiljada na kojoj su poznatom akademiku kulinarstva pomogle snage kuhinje daruvarskog restorana Terasa i naučnika koji su ujedno bili i sudionici Ognjenovićeve kulinarske škole iz Opatije. Sve prisutne Ognjenović je oduševio pristupom koji podrazumijeva spajanje tradicije i inovativnosti te stavljanjem hrvatske gastronomske ponude u prvi plan. 

Komentirajte prvi

New Report

Close