Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

“Majstor” Ognjenović učio najmlađe kako pripremiti zdravi obrok

Autor: Ana Maria Filipović Grčić
08. lipanj 2016. u 14:55
Podijeli članak —
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Nakon toga uslijedila je roštiljada na kojoj su poznatom akademiku kulinarstva pomogle snage kuhinje daruvarskog restorana Terasa.

Daruvarski Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova podržala je i tvrtka Majstor kuhar iza koje stoji vrsni gastronomski stručnjak i lice s malih ekrana Branko Ognjenović.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Prijepodnevni su sati bili namijenjeni radionici s najmlađima na kojoj se učilo kako pripremiti zdrav obrok. Cilj je, kaže Ognjenović, naučiti ih da od malih nogu u prehranu uvrste kvalitetne namirnice jer su to navike koje će slijediti i kasnije. „Djecu želimo nagovoriti na redovit doručak. Prije svega, nastojimo ih nagovoriti na korištenje što više zelenila i preporučamo im korištenje sirnih namaza umjesto majoneze. Pažnju im usmjeravamo i na vizualni identitet hrane, što im se posebno svidjelo, jer ipak svi pola obroka prvo jedemo očima“, komentirao je Ognjenović.

Daruvarski Festival poduzetništva, obrta i OPG-ova podržala je i tvrtka Majstor kuhar iza koje stoji vrsni gastronomski stručnjak i lice s malih ekrana Branko Ognjenović.

Prijepodnevni su sati bili namijenjeni radionici s najmlađima na kojoj se učilo kako pripremiti zdrav obrok. Cilj je, kaže Ognjenović, naučiti ih da od malih nogu u prehranu uvrste kvalitetne namirnice jer su to navike koje će slijediti i kasnije. „Djecu želimo nagovoriti na redovit doručak. Prije svega, nastojimo ih nagovoriti na korištenje što više zelenila i preporučamo im korištenje sirnih namaza umjesto majoneze. Pažnju im usmjeravamo i na vizualni identitet hrane, što im se posebno svidjelo, jer ipak svi pola obroka prvo jedemo očima“, komentirao je Ognjenović.

Nakon toga uslijedila je roštiljada na kojoj su poznatom akademiku kulinarstva pomogle snage kuhinje daruvarskog restorana Terasa i naučnika koji su ujedno bili i sudionici Ognjenovićeve kulinarske škole iz Opatije. Sve prisutne Ognjenović je oduševio pristupom koji podrazumijeva spajanje tradicije i inovativnosti te stavljanjem hrvatske gastronomske ponude u prvi plan. 

Autor: Ana Maria Filipović Grčić
08. lipanj 2016. u 14:55
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close