Deset godina nakon što su 2004. sortimentom Syrah, Cabernet sauvignon i Merlot zasađeni prvi hektari vinograda Korlat nedaleko Benkovca tvrtka Badel 1862 u četvrtak je predstavila još jedno vrhunsko vino Korlat Merlot Boutique, prvo slatko vino proizvedeno tradicionalnom metodom prosušivanja grožđa na trsu. U vinogorju Korlat prva berba bila je 2007. kada je proizvedeno tek 12 tisuća boca dok je urodom iz 2013. napunjeno više od 300 tisuća butelja. Na prestižnim međunarodnim vinskim izložbama Korlat vina su samo u protekle dvije godine osvojila 25 najvećih priznanja, pa je tako Korlat Merlot 2010. proglašen najboljim vinom na svjetskoj razini.
Upravo taj dobar odjek Korlat vina na svim inozemnim tržištima i natjecanjima motivirao je enologe Badela 1862 na nove izazove te su, kaže Dubravko Ćuk, direktor vinarstva i vinogradarstva i glavni enolog, iz berbe 2010. prvi puta napravili 1500 butelja vrhunskog slatkog vina Korlat Merlot Boutique. Izvrsni rezultati koje je to vino postiglo na tržištu ponukali su ih da već 2011. povećaju proizvodnju, a u tom cilju su im pogodovale i klimatske promjene, vrlo topla i sušna godina. Iz berbe 2011. proizvedeno je više od 20 tisuća butelja Korlat Merlot Boutique desertnog vina.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu