Kako prepoznati migrenu i što joj može biti uzrok

Autor: Promo , 19. lipanj 2020. u 11:42

Imam li glavobolju ili migrenu? Kako prepoznati migrenu? Što sve može uzrokovati napad migrene? Koliko migrena može utjecati na kvalitetu života?

Ovo su neka od pitanja na koja su zaposlenici PLIVE dobili odgovor tijekom internog događanja posvećenog upravo toj bolesti. Događanje se održalo u sklopu inicijative Naše mentalno zdravlje kojom naglasak stavljamo na aktualne teme iz područja zaštite zdravlja i prevencije. Smatra se da od povremenih glavobolja pati oko 80% stanovnika našeg planeta. Između 15 i 20% njih su osobe koje boluju od migrene, dok se migrena pojavljuje kod žena čak tri puta češće nego kod muškaraca.* Uz to, migrena predstavlja i socioekonomski problem jer pogađa najčešće radno sposobnu populaciju.
Tijekom ovog događanja održano je zanimljivo interaktivno predavanje „Boli me glava, imam li migrenu?”, koje je održala prof. dr. sc. Marina Titlić, dr. med. spec. neurolog iz KBC-a Split. Svi zainteresirani imali su priliku u kutku za migrenu posavjetovati se sa specijalistima neurolozima koji su pružali stručne savjete i odgovore na brojna pitanja vezana uz samu migrenu, njene simptome te načine liječenja. Želja nam je kroz ovakvu vrstu aktivnosti ponajprije među našim zaposlenicima, a onda i širom javnosti naglasiti važnost edukacije o simptomima bolesti i pravovremenog odlaska liječniku. Na taj način dijagnoza se postavlja brže i time se pruža najbolja moguća terapija i olakšava svakodnevni život osobama koje boluju od migrene i njihovim obiteljima.
Mihael Furjan, predsjednik Uprave PLIVE, ovom je prilikom izjavio: „Prije svega jako mi je drago da smo proveli određeno vrijeme u razgovoru o migreni. Kao kompanija odavno smo prepoznali važnost pravilnog informiranja o različitim bolestima te smo se ovoga puta odlučili posvetiti migreni. Vjerujem kako na taj način zajedno možemo pridonijeti destigmatizaciji oboljelih te im ponuditi informacije i resurse koji će im olakšati razgovor o migreni s liječnicima, prijateljima, obitelji i kolegama. Edukacija i prihvaćanje zdravih životnih navika najispravniji su put prema zdravlju, a ovaj događaj samo je jedan u nizu naših aktivnosti kojima navedene elemente promićemo.”
Kroz sve svoje aktivnosti PLIVA nastoji posvećivati pažnju dobrobiti na radnome mjestu, što dodatno
potvrđuje i činjenica da je još jednom pronašla svoje mjesto među 10 najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj. Kroz brojne aktivnosti PLIVA na sustavan način nastoji promicati brigu za zdravlje i usvajanje zdravih životnih navika.
*izvor PLIVAzdravlje

ORGANIZATOR
GLAVNI PARTNER
POD POKROVITELJSTVOM

New Report

Close