FOTO: Poznati hrvatski chef Branko Ognjenović oduševio s gotovo 500 porcija rižota od morskih plodova

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 30. srpanj 2017. u 11:31
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Sinergija iskustva i vrijednih ruku rezultirala je time da je sva hrana podijeljena u manje od pola sata, dok je za višesatnu pripremu bilo potrebno oko 15 kilograma plodova mora, odnosno nekoliko vrsta školjki i kozica te oko 15 kilograma riže.

Zaljubljenik u gastronomiju i promotor hrvatske tradicionalne kuhinje, poznati hrvatski chef i jedno od rado viđenih lica s televizijskih ekrana kada je u pitanju hrana, Branko Ognjenović, u subotu je u Rogoznici nepca svih prisutnih razveselio s gotovo pet stotina porcija rižota od morskih plodova. Tipično mediteransko jelo skuhao je u sklopu festivala poduzetništva, obrta i OPG-a nazvanog Moja poduzetna Hrvatska, a u gastro – showu  su sudjelovali i poznati rogoznički ugostitelji iz restorana Antonijo.

Sinergija iskustva i vrijednih ruku rezultirala je time da je sva hrana podijeljena u manje od pola sata, dok je za višesatnu pripremu bilo potrebno oko 15 kilograma plodova mora, odnosno nekoliko vrsta školjki i kozica te oko 15 kilograma riže. Ognjenović je još jednom pokazao da uz kvalitetne namirnice, malo dalmatinskih začina i nešto dobrog bijelog vina nastaje jelo kojeg se ne mogu posramiti ni najbolji restorani. Kako naš renomirani kuhar sam ističe, upravo se zato i priključio festivalu poduzetništva, obrta i OPG-a – da pokaže koliko je bogata i raznolika kulinarska karta Hrvatske. „Želimo da naša misija 'od polja do stola' zaživi u svim dijelovima Hrvatske, a ništa nije bolja nagrada od zadovoljnih lica onih našu hranu kušaju. Naravno, morski ugođaj još je dodatni plus koji cijelu priču dodatno oplemenjuje“, poručio je u Rogoznici. 

Komentirajte prvi

New Report

Close