Dijamanti hrvatskog gospodarstva
Poruka iz Kraša

Danas kupac želi domaći proizvod sa stvarnom pričom

Kraš je čuvar tradicije koji prati sve globalne trendove među kojima se ističe ruke koje su ga povratak kupca lokalnim brandovima.

Promo
29. lipanj 2020. u 22:00
Predsjednik Uprave Slavko Ledić

Kraš se tijekom svoje bogate povijesti izgradio u jednu od najzdravijih, najjačih i najkonkurentnijih prehrambenih kompanija u regiji te stvorio prepoznatljive proizvode i brandove koje hrvatski potrošači vole i rado kupuju.

U nedavno objavljenom istraživanju Ipsosa potrošači su istaknuli Kraš među pet najboljih hrvatskih tvrtki, a naročito smo ponosni na rezultate Liderove ankete u kojoj su hrvatski potrošači među brandove bez kojih ne bi mogli zamisliti svoj život pozicionirali Kraš na visoko četvrto mjesto među korporativnim brandovima iz svih industrija.

Takvo povjerenje naših kupaca baza je i utvrda iz koje kompanija kreće u promjene nametnute globalnim trendovima. Na svjetskim tržištima istovremeno jačaju dva trenda: intenzivna digitalizacija te povratak lokalnom gospodarstvu i lokalnim brandovima.

Naoko je riječ o suprotstavljenim tendencijama, ali mi u Krašu, lideru na domaćem konditorskom tržištu i izvozniku u 50 zemalja diljem svijeta, na nove gospodarske prilike gledamo kao na izazov u kojem pobjeđuju oni koji im se mogu najlakše prilagoditi.

Jačanje povjerenja potrošača u lokalne proizvode prilika je za osnaživanje veza i produbljivanje dugoročne lojalnosti. Kupci danas žele iskrenu poruku potkrijepljenu činjenicama, a važno im je ne samo da je krajnji proizvod izrađen lokalno i napravljen od lokalnih sirovina već i priča koja se krije iza proizvoda, ruke koje su ga izradile i društveni angažman proizvođača u lokalnoj zajednici.

Kraševe Griotte, primjerice, proizvode se prema recepturi staroj više od 90 godina, dok se višnje za Griotte uzgajaju se s posebnom pažnjom i po najvišim eko standardima. Kraševe plantaže višanja u Osijeku prostiru se na 35 hektara, a o nasadu se brine naših 14 radnika.

Od tih se višanja proizvodi liker koji čini Griottu jedinstvenom, a zaokruženom proizvodnjom u kojoj se namirnica prati od cvijeta na stablu do gotove praline Kraš pruža potrošaču sigurnost da će dobiti vrhunski proizvod.

Mi smo čuvar tradicije, a pratimo i sve globalne trendove na tržištu. U ovoj se poslovnoj godini, kao imperativ nametnula potreba kupca za izravnom prodajom i dostavom na kućnu adresu, na što smo odgovorili angažirajući kanale poput Glova i Žutog klika putem kojih je moguće naručiti dio našeg asortimana.

Kupac sve češće želi izravnu dostavu i komunikaciju s proizvođačem što ćemo mu i omogućiti daljnjim razvojem sličnih usluga. Kraš ima vrhunske proizvode, sposobne i kvalitetne ljude te raspolaže iznimnim ljudskim i materijalnim kapacitetima.

Sačuvat ćemo sve ono što je dobro, vrijedno i kvalitetno u Krašu i taj temelj razvijati dalje kako bismo Kraš izgradili u najveću konditorsku kompaniju u široj regiji.

New Report

Close