Ljepote aktivnog odmora u Šibeniku i Vodicama

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2015. u 09:00
Šibenik panorama, TZG Šibenika

Prirodne ljepote i bogatstvo kulturne baštine: neka Vodice i Šibenik i zimi budu vaš odabir za odmor.

Neka Vodice i Šibenik i u zimskim mjesecima budu vaš odabir za avanturistički odmor gdje mnoštvo kulturnih i prirodnih znamenitosti samo čeka na Vas da ih otkrijete.

Dok je Šibenik jedan od gradova koji se ponose svojim renesansnim nasljeđem, Vodice su turističko središte poznato po živosti koja ne zamire ni izvan sezone. Blizina otoka Kaprije, Zlarin, Žirje i drugih, dvaju nacionalnih parkova – NP Krka i NP Kornati, uređene biciklističke staze te sportski tereni idealni su za one koji svoj odmor žele obogatiti izletima i rekreativnim aktivnostima.

Prirodne ljepote i bogatstvo kulturne baštine 

Iako izgleda kao da je sklonjen od pogleda znatiželjnika,  srednjovjekovni samostanski mediteranski vrt u kompleksu samostana sv. Lovre jedan je od skrivenih šibenskih bisera bez kojih ne bi bio potpun doživljaj ovoga grada. Nakon što je gotovo stotinu godina bio zaboravljen, srednjovjekovni samostanski mediteranski vrt ponovno je otvoren prije sedam godina, a prigodom njegova obilaska posjetitelji mogu obići i Gospinu spilju i crkvu sv. Lovre. U četiri polja je zasađeno ljekovito i začinsko bilje, a posebno mjesto pripada zbirci majčine dušice. 

Katedrala sv. Jakova u cijelosti je izgrađena od kamena te je jedinstvena građevina poznata je po smionim konstrukcijskim montažama kamenih ploča i rebara bez korištenja ikakvog vezivnog materijala koja je  zbog svojih iznimnih vrijednosti katedrala je 2000. godine uvrštena na UNESCO-ov popis zaštićene kulturne baštine. Jedinstvena je i među renesansnim crkvama s pročeljem u obliku trolista, ali i po suglasju arhitekture i niza od 71 realističnog portreta na apsidama.

Aktivan odmor

Ponuda za bicikliste oduševit će vas ako ste rekreativac, ali i pravi avanturist. Uređeno je devet velikih staza dužine preko 100 kilometara – od onih manje zahtjevnih pa sve do crvenih spustova i teških uspona za zaljubljenike u adrenalinske vožnje. Vozite se stazama koje prolaze uz suhozide, maslinike i objekte kulturno povijesne baštine i uz aktivnost na vašem odmoru istovremeno otkrijte i kulturne i prirodne znamenitosti krajolika. Uskoro ćete moći sudjelovati i u proljetnim biciklijadama koje su idealan povod za druženje tijekom sportskih aktivnosti u prirodnom ambijentu.

U Vodicama se sportašima tijekom cijele godine omogućava treniranje koje uz smještaj uključuje korištenje biciklističkih staza, zatvorene sportske dvorane i fitness-centre.  Spektakularan pogled na Šibenik sa šetnice uz Kanal sv. Ante slika je koju turisti pamte. Šetnica je dostupna morskim i cestovnim putem, a njome prolaze pješačka, trim i biciklistička staza. Staza se koristi i za organizirane treninge orijentacijskog trčanja, nordijskog hodanja i orijentacijskog kretanja. Ako se odlučite za nordijsko hodanje upoznat ćete okolna mjesta i vidjeti znamenitosti poput Rimske cisterne, šetnice kanala Sv. Ante, tvrđava sv. Mihovila,  Roškog slapa, Visovca  te sela Rakići.

Ljubitelji aktivnosti na otvorenom mogu se otisnuti na kristalno čisto more i uživati u ribolovu na najveće jadranske ribe poput Bluefin tune, gofa i sabljarke. Još jedna adrenalinska akcija vas očekuje na rijeci Čikoli gdje se možete voziti kajakom po kanjonu Čikole.

Užitak na odmoru

Želite li nešto mirniji zimski odmor posjetite neke od brojnih wellness centara i svjedočite trendu da sve više gostiju Vodica ondje dolazi kako bi koristili usluge zdravstvenih klinika. Brojni gosti iz svih dijelova svijeta dolaze i zbog iznimne kvalitete stomatoloških poliklinika i poliklinika specijaliziranih za plastičnu kirurgiju. Europski gosti brigu za svoje zdravlje prepuštaju u ruke domaćih stručnjaka uživajući pritom u morskom zraku i vodičkoj prirodi.

Pripremate li poslovne kongrese i sastanke u ovom kraju moći ćete organizirati susrete do 500 sudionika. Od nadolazećih manifestacija svakako budite dijelom Pokladnih svečanosti u veljači koje će oduševiti posjetitelej svih uzrasta.

Više informacija na www.hrvatska365.eu

Facebook: www.facebook.com/croatia.hr  

Komentirajte prvi

New Report

Close